Derbinin tekrarı için TFF MHK'den görüş istedi

Derbinin tekrarı için TFF MHK'den görüş istedi

Beşiktaş, olaylı Fenerbahçe derbisinin tekrarı için Türkiye Futbol Federasyonu’na resmen başvurdu. TFF, düğmeye bastı.

MHK Başkanı Namoğlu ve maçın hakemi Fırat Aydınus toplantıya çağrılacak.
Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki derbinin yankıları sürmeye devam ediyor. Sarı-Lacivertli takımın Nijeryalı oyuncusu Emenike’nin oyun alanı içinde formasını çıkarması, sahayı hakemin izni olmadan terk etmesi ve yine izni olmadan oyun alanına dahil olması eleştirilmişti.

Karşılaşmanın hakemi Fırat Aydınus’un sarı kartına başvurmaması tartışma konusu oldu. Siyah-Beyazlılar da bu nedenle maçta kural hatası yapıldığı gerekçesiyle derbinin tekrarı için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurdu.

YOL HARİTASI BELİRLENDİ

TFF yönetimi ise bu konuda izleyeceği yolu belirledi. Merkez Hakem Kurulu yönetiminden detaylı bir görüş istenecek. Yapılacak yönetim kurulu toplantısına MHK Başkanı Yusuf Namoğlu ve maçın hakemi Fırat Aydınus'un dahil edilmesi planlanıyor.  Geçtiğimiz sezon  Kasımpaşa-Beşiktaş maçının 27. dakikasında Donk, elindeki topla Almeida'nın ayağındaki topu vurmuştu. Hakem Barış Şimşek, Donk'a sarı kart vermiş,  karşılaşmayı hakem atışıyla başlatmıştı.

Beşiktaş, kural hatası gerekçesiyle TFF’ye başvurmuştu. Federasyon, dönemin MHK Başkanı Zekeriya Alp ve maçın hakemi yönetim kurulu toplantısına dahil edilmişti. MHK'nin raporunda maçın tekrarına gerek olmadığı belirtilse de yeniden oynatılmıştı. Bu arada Bilic’in Emre’yi mahkemeye vermeyeceği kaydedildi.

Bugün