Derbi öncesi bunu demek yasak !

Derbi öncesi bunu demek yasak !

Galatasaray derbisini diğer maçlardan farklı düşünmemelerini isteyen Şenol Güneş, oyuncularını uyardı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, bugün oynanacak olan Galatasaray maçı öncesinde oyuncularına uyarılarda bulundu.
 
Hafta boyunca futbolcularıyla derbi toplantıları yapan deneyimli hoca, bugünkü karşılaşmaya tıpkı diğer maçlar gibi bakılmasını ama Galatasaray karşısında, “favori biziz” denilmemesini istedi. Bu tür maçlarda alınan üç puanların, şampiyonluk yarışında önemli avantajlar sağladığını da sözlerine ekleyen Güneş’in, “Evimizdeki ilk derbide sahadan galibiyetle ayrılan taraf olalım” dediği öğrenildi.
 
Kadronun geniş olması nedeniyle, hafta içerisinde farklı on bir kombinasyonlarını deneyen Şenol Güneş’in, yaptığı toplantılarda, “Galatasaray ile daha önce Süper Kupa maçında karşılaştık. O maçta oyun olarak üstün olmamıza rağmen, rakibimize penaltılarla yenildik. O nedenle bugünkü derbide sadece oyun olarak üstün olmak yeterli olmaz. Bulduğunuz pozisyonları değerlendirmemiz gerekli. Böyle maçlarda pozisyonları cömertçe harcamamalıyız” diye konuştuğu bildirildi.
 
Garanti pas
Başarılı teknik adamın, Vodafone Arena’da çok farklı bir atmosferin olacağını da belirterek, “Tribünler bize itici güç olacak. Böylesine maçlardaki en önemli şey, hakemle olan diyaloglardır. Gereksiz bir sarı kart bile maçın gidişatını değiştirebilir. Kontrollü oyun, toplu savunma ve toplu hücum yapmalıyız. Sıkıştınız anda garanti pası tercih edin. Dönen toplar mutlaka bizde olmalı” dediği ortaya çıktı.

Milliyet