Demirören'den kardeşlik çağrısı !

Demirören'den kardeşlik çağrısı !

TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, İstinye’de buluştu.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Başkanı Gümüşdağ ile dün bir araya geldi. Marka değerini hep birlikte yükselteceklerini dile getiren Demirören, “Yeni Türkiye olarak geçmişi unutup geleceğe bakalım” dedi.

Kulüpler Birliği Vakfı ve Başakşehirspor Başkanı Göksel Gümüşdağ ile yardımcısı Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan dün Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’i ziyaret etti, yeni sezon öncesinde Türk futbolu masaya yatırıldı.

Türk futbolunun barışa ve kardeşliğe ihtiyacı olduğunu vurgulayan Demirören, kulüplere mali kriterlere uyma konusunda uyarılarda bulundu. Toplantı sonrasında konuşan Demirören şöyle dedi:

“Federasyon, kulüplerle var. Kulüpler de federasyon ile var. Yeni Türkiye olarak, geçmişi unutarak kardeşlik istiyoruz. Kulüpler ‘Ben’ değil ‘Biz’ demeli. ‘Ben’ değil ‘Biz’ dersek futbolun marka değeri ve kalitesi artacak. Biz problemleri çözmek için varız. Ancak problemi sadece federasyon çözmez. Kulüplerin de kendi sorunlarını çözmeye çalışması lazım. Bugün önümüzde bir Orduspor örneği var. Kulüplerimiz mali kriterler ve tablolar konusuna daha fazla eğilmeli. İğneyi kendimize batırmalıyız. Marka değeri sadece kulüplerin tek başına yapacağı bir şey değil. Gazetelerde görüyoruz; bir sürü kulüp sponsor bulamıyor.”

Süper Kupa’da karşılaşacak olan Galatasaray ve Fenerbahçe’ye de teşekkür eden Federasyon Başkanı, “Çünkü bu maçın gelirlerini Soma’ya bağışlayacaklar. Pazartesi oynanacak maç sadece bir kupa karşılaşması. 90 dakika sonunda maç bitecek, olumlu yönlerini tartıştığımız sürece futbolun kalitesini bir yere getiririz. Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki kardeşlik, tribünlere de yansısın” ifadesini kullandı.

Protokol yapılacak

Gümüşdağ “Futbolun beklemeye tahammülü olmayan öncelikli konuları ve sorunları var. Sayın Başkan Yıldırım Demirören ile o konuları görüştük. Sohbet niteliğinde bir ziyaretti. Ligin ilk haftası Kulüpler Birliği toplantısı yapacağız. Sayın Demirören’e de davette bulunduk. Başkan’ın da katılımıyla bir toplantı yapacağız” dedi.

Soma’da bir futbol okulu kurulması için çalışmalar başlatan Türkiye Futbol Federasyonu, arsa tahsisi için 25 Ağustos Pazartesi günü protokol imzalanacak. Ayrıca aynı günün akşamı, TFF tarafından, Soma’da yaşanan maden faciasında yakınlarını kaybeden ailelere de yemek verilecek.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan OSB Lokali’nde düzenlenecek yemeğin saat 18:00’de başlayacağı bildirildi. Yemeğin ardından aileler milli takım otobüsleriyle 19 Mayıs Stadyumu’na geçecek ve TFF Süper Kupa maçını kendilerine ayrılan özel yerden izleyecek.