Demirören: ''Hayalim gerçek oldu''

Demirören: ''Hayalim gerçek oldu''

Yıldırım Demirören, Futbol Zirvesi'nde kulüplerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği’nin projesi olan Süper Lig A.Ş.’yi desteklediklerini dile getirirken, yasal düzenlemenin hemen ardından kulüplerin banka ve vergi borçlarının yapılandırılması gerektiğini ifade etti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Futbol Zirvesi’nde kulüplerin içinde bulunduğu mali sıkıntıları çözmek için yoğun çaba harcadıklarını dile getirdi.

Bakan Kılıç’ın önderliğinde hükümetten kulüplere destek beklediklerini kaydeden Başkan Demirören, “Şu an maalesef Galatasaray çok önemli bir durum yaşıyor. Galatasaray’ın durumunu çözmek için de uğraşıyoruz. Sırada diğer kulüpler de var. Çıkacak yasa, kulüplerin borcunu 10 yıla bölmez ise futbol adına faydası olmaz. Yasanın, kulüplerin banka ve vergi borçlarını yapılandırması gerekir” dedi.

Almanya’dan Bayern Münih’i örnek veren Demirören, “Havuz sistemi bozulmasın diye 20 milyon euroluk bir fedakârlık yaptılar. Bizlerin de bu mantıkta olması lazım. Bu düşünceye geleceğimize inanıyorum” diye konuştu.

TFF Başkanı, Kulüpler Birliği’nin projesi olan Süper Lig A.Ş.’yi desteklediklerinin de altını çizdi. Demirören, “Göksel Gümüşdağ’ın, benim de hayalim olan fikirleriyle buraya geldik. Süper Lig A.Ş.’yi kurmak, tüm futbol kulüplerini bir arada toplayıp ekonomik özgürlük vermek demektir. Biz, Türk futbolunun geleceği için bunu destekliyoruz. Geçen yıl Haziran ayında imzayı atarken bir tereddütümü söyledim. Bu da mantalitenin değişmesiydi. Ben değil, biz diye düşünmemiz gerekiyor. Biz dediğim, Türk futbolu. Kulüplerimizin her kararı Türk futbolu için olmalı. Hâlâ biz hakemleri konuşuyorsak attığımız adımların anlamı kalmaz” ifadelerini kullandı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, kulüplerin hatalardan ders alması gerektiğini söyledi.