''Demba Ba'yı yendim''

''Demba Ba'yı yendim''

Son haftaların formda ismi Fenerbahçeli Moussa Sow, ülke basınına açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'nin yıldız golcüsü Moussa Sow, Fenerbahçe'deki durumu, geleceği hakkındaki düşünceleri, Senegal Milli Takımı ile yaklaşan Afrika Uluslar Kupası heyecanı olmak üzere daha bir çok konuda açıklamalarda bulundu. Senegal basınına konuşan oyuncu, samimi itiraflarda bulundu. 

Sow, "Sezon başına göre daha iyi bir duruma geldim. Her zamanki gibi çalışmaya devam ediyorum. Umarım böyle devam edeceğim. Fenerbahçe'de çok mutluyum. Şu ana dek 6 gol kaydettim. Daha devrenin bitmesine de var o yüzden gollerimin süreceğini düşünüyorum. Geçmişteki bazı kötü maçlara takılıp kalmıyorum. Kafam rahat" dedi.
 
Diyalog, 'Başka bir takıma transfer olmak istiyor musun?' sorusuyla devam etti: "Sezon başında hoca değişikliği yaşadık. Açık konuşmak gerekirse tekrar ritmimizi bulmamız biraz süre aldı. Bunun için uğraş verdik ve zamanla daha iyi bir duruma geldik. Kişisel durumumla ilgili de bir sıkıntım yok. Futbolda herşey çok hızlı değişiyor, bunu biliyoruz. Şu an için benim takımdan ayrılmak gibi bir düşüncem yok. Fenerbahçe'de keyfim yerinde. Burada kendimi gerçekten iyi hissediyorum".  
 
Başbakan ile ilişkileri 

'Türkiye Başbakanı ile görüştün, kendisiyle ilişkilerin nasıl?' sorusuna da Fenerbahçeli futbolcu şöyle cevap verdi: "Çok iyi arkadaş değiliz. Ancak ben İstanbul'a geldiğimden beri Başbakan beni iki kere davet etti. Protokole alınmak ve orada onurlandırılmak benim için büyük bir keyifti. Bu gerçekten çok hoşuma gitti".
 
Şampiyonlar Ligi umudu

Avrupa kupalarıyla ilgili sarı-lacivertlilerin cezasının artık sona ereceğine dikkat çeken Senegalli forvet, "Sezon sonuna kadar atabildiğim kadar çok gol atmak istiyorum. Yine bu sezonu şampiyon olarak bitirmek en önemli isteğimiz çünkü böylece Avrupa'da, Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme fırsatı yakalayacağız" şeklinde konuştu.
 
'Demba Ba'yı yendim'

Vatandaşı ve yakın arkadaşı Demba Ba ile  karşı karşıya geldikleri Beşiktaş-Fenerbahçe karşılaşmasını da değerlendiren tecrübeli futbolcu, "Ligde birbirimizin ne yaptığını takip ediyoruz. Karşı karşıya geldiğimiz maçta ben fileleri havalandırmayı başardım. O ise maalesef gol atma fırsatı yakalayamadı. Açıkçası ben golümü atmayı istedim ve Demba Ba kaybeden oldu. Ancak ikimiz için de iyiydi, çünkü çok sağlam bir maç oldu. Benim golümle takımımın kazanması da benim için iyiydi" ifadelerini kullandı.
 
Uluslar Kupası yorumu
Afrika Uluslar Kupası'nın yaklaştığını hatırlatan 28 yaşındaki oyuncu, "Türkiye'de lig 26 Ocak'ta tatile girecek. Dolayısıyla bu sene turnuvanın maçlarında rahatlıkla oynayabileceğim. Lig ile milli maçların çakışma durumu fazla olmayacak. Her şey güzel olacak diye düşünüyorum. Bu benim ikinci Afrika Uluslar Kupası deneyimim olacak. Bu kez kupayı almak istiyoruz. Yedek kalırsam buna saygı duyarım. Çünkü Senegal'in çok iyi oyuncuları var" diye konuştu.

Milliyet