''Demba Ba'nın yerini doldurmaya çalışıyoruz''

''Demba Ba'nın yerini doldurmaya çalışıyoruz''

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, sezonun ilk çalışmasında basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı.

Yeni sezonun hayırlı olmasını dileyen Şenol Güneş, "Umarım güzel işler yaparız" dedi. Transfer çalışmalarının sürdüğünü belirten Güneş, Demba Ba'nın yerini doldurmak için uğraştıklarını, bunun yanında Sosa ve Tolgay ile ilgili bir tasarrufları olmadığını belirtti. Şenol Güneş'in açıklamaları şu şekilde:

''UMARIM 2015-2016 SEZONUNDA GÜZEL İŞLER YAPARIZ''

''2015-2016 sezonunun bütün camiaya, yönetime, teknik heyete, oyunculara, taraftarlara, medyaya herkese hayırlısı olmasını diliyorum. Umarım birlikte güzel işler yaparız, ses getiririz, farklı bir oyunla iyi sonuçlar alırız''

''DEMBA BA'NIN YERİNİ DOLDURMAYA ÇALIŞIYORUZ''

''Özel bir durum oluştuğu için Demba Ba'nın pozisyonuna oyuncu bakabiliriz. Bakılıyor zaten. Kamp dönemi içinde de bazı oyuncular bakılabilir. Eldeki oyuncuların durumuna bakıp değerlendireceğiz. o yüzden isimlere takılmak istemiyorum. Transfer bittiği zaman takıma katılır. Giden gelen her zaman olabilecek bir şeydir. Burada önemli olan büyük bir camianın ve takımın iyi sonuçlar alabilmesi için kendi arayışlarıdır. Bu da doğaldır. Yönetim de elinden gelen gayreti gösteriyor. Arayışlar var, görüşmeler var. Sonuçları hep beraber göreceğiz."

''SOSA VE TOLGAY İLE İLGİLİ BİR TASARRUFUMUZ YOK"

"Demba Ba'nın özel bir durumu vardı. Yönetimin isteğiyle birleşen bir durum olduğu için Demba Ba gitti. Hiçbir yönetim, teknik direktör veya taraftar o oyuncuların gitmesini istemez. Bunlar teknik, idari ve ekonomik konulardır. Hepsi birlikte addedilir. Tabii bunun bir kaybı vardır takım için direkt oynayanlar için Aynı durumda bunların da özel bir durumu olursa ama şu an ne Sosa ne Tolgay öyle bir düşüncemiz yok. Bizde öyle bir gündem yok. O yüzden bunları konuşmadık. Demba Ba çok konuşuldu. Gitme isteği, yönetimle birleşince hayata geçirildi. Doğal olarak biz de taraftar da istemeyiz, ama koşullar buna itebilir. Atınç da bunlardan bir tanesi. Yetenekli bir oyuncumuzdu. Arayışlarımız o mevkide zaten vardı. Yine devam edecektir. Gitmesini düşündüğümüz bir oyuncu yok. Ersan'ın da bir transfer konusu vardı. Gündeme geldi, ancak daha sonra da kapandı bitti. Bir ay sonra şartlar ne olur, ne değişir bir şey söyleyemeyiz. O yüzden de kampları geçireceğiz. Transfer dönemi bitene kadar transfer olan oyuncu buraya gelebilir, giden de olabilir. O yüzden bir şey diyemem."

"İSİMLERE TAKILMAYALIM"

"Van Persie'nin isimlere hiç takılmayalım. Bizim için herkes önemli. İsimlerden çok takım önemli. Takımın ihtiyacı olan mevkiye kim gelir bilmiyorum. Gelmeyen oyuncuyu konuşmak da doğru değil. Gelenleri konuşuruz. Transfer ayları hareketli dönemlerdir. Hiç beklenmeyen şeyler de olabilir."