Demba Ba şimdiden rekora ortak

Demba Ba şimdiden rekora ortak

Beşiktaş'ın 'Kara Boğası' Demba Ba attığı gollerle adından söz ettirmeye devame ediyor.

Beşiktaş'ın Senegalli yıldızı Demba Ba,Partizan'a attığı golle Avrupa'daki toplam gol sayısını 5'e çıkardı ve Quaresma'nın,"bir sezonda Avrupa'da en çok gol kaydeden Beşiktaşlı" rekoruna ortak oldu.

Feyenoord'a bir maçta 3 gol atan, Tottenham filelerini havalandıran Demba Ba, Avrupa'daki gol sayısını 5'e çıkardı. Siyahi forvet, Töre'nin golünün pasını verdi

BA SERİYE TAKTI 

Beşiktaş'ın sezon başında transfer ettiği Demba Baseriye taktı, gidiyor. Son lig maçında Sivasspor'a iki gol birden atıp bir de asist yaparak formunu kanıtlayan Senegalli golcü, Partizan filelerini havlandırarak Avrupa'daki 5. golünü attı. Beşiktaş'taki Avrupa gollerine Feyenoord ile oynanan ikinci maçta 3 gol birden atarak başlayan Demba Ba daha sonra Tottenham'a penaltıdan gol atarak seriyi sürdürdü. Partizan maçında da takımının en önemli gol silahı olan Demba Ba 1 gol, bir asist ile yıldızlaştı, takımının gruptan çıkma yolundaki en büyük silahı olduğunu bir kez daha gösterdi. Siyah-beyazlı ekibe geldiği günden beri istikrarı ile dikkat çeken Demba Ba, 54. dakikada Gökhan Töre'nin filelere gönderdiği golün de asistini yaptı. Demba Ba'nın attığı gollerle hem ligde hem Avrupa'da Beşiktaş'ı hedefe taşıyor. Senegalli golcü, siyah- beyazlı takımda çıktığı 10 maçta 7 gol attı. Avrupa'daki 6 maçta ise 5 kez fileleri havalandırdı.

QUARESMA'NIN REKORUNU YAKALADI 

Beşiktaş'ın daha önce Oktay Derelioğlu, Daniel Pancu ve Bobo Beşiktaş formasıyla bir sezonda Avrupa Kupaları'nda 4 gol atmıştı. Ricardo Quaresma ise 2010-2011 sezonunda Avrupa Kupaları'nda 5 gol atmıştı. Demba Ba Portekizli oyuncunun rekoruna böylelikle ortak oldu.