Deivid'e müthiş zam !

Deivid'e müthiş zam !

Deivid de Souza, Fenerbahçe’ye attığı 3 yıllık imzayla adeta köşeyi döndü!..

2006-07’den bu yana yıllık 1.2 milyon $ alan ‘Yengeç dansı’ yaratıcısı, yeni imzayı 2 milyon ’ya attı. Deivid’in yıllık kârı 2.391.000 TL

Vatan Gazetesi'nin haber5ine göre; Fenerbahçe ile 3 yıllık yeni sözleşme imzalayan Deivid de Souza, global krizin vurduğu günümüz ekonomisinde ’en kârlı’ futbolcular arasına girdi.. Tüm fiyatların aşağılara çekildiği bir dönemde maaşına tam %113 zam alan Brezilyalı yıldızdan mutlusu yok.

2006-07 sezonunun başında Sporting Lizbon’dan 4.5 milyon Euro bonservisle F.Bahçe’ye transfer edilen 30 yaşındaki yıldız, attığı yeni imzaya kadar yıllık 1.2 milyon dolar kazanıyordu. Fakat iki hafta önce atıldığı iddia edilen yeni imzayla Deivid’in kazancı yıllık 2 milyon Euro’ya kadar sıçramış durumda. 1.2 milyon dolar günümüz kurunda 2.145.000 TL ediyor, 2 milyon Euro ise 4.536.000 TL.. Yani Brezilyalı yıldızın yıllık net kârı 2.391.000 TL.

GEÇEN ay kaptan Alex ve Roberto Carlos’a imza attıran yönetimin, Futbol Federasyonu’na bildirdiği 2 milyon Euro’luk yıllık ücret, F.Bahçe’nin sözleşme yenileme aşamasındaki futbolculara teklif ettiği yaklaşık rakamı da böylece gözler önüne seriyor. Çünkü sarı-lacivertli yetkililer, biten sözleşmeleri yenilerken takım içinde bir denge kurmayı planlıyor ve belirlenecek bir rakam civarında futbolcularına imza attırmayı planlıyordu.

‘BABASI’ ZICO’YU REDDETTİ

F.BAHÇE’DE bu sezon oynadığı 24 maçta 7 gol-6 asistlik bir grafik çizen Sambacı’nın sezon başı kampının ilk gününde kırılan fibula kemiği ve vefat eden annesine rağmen sergilediği bu performans, yönetimin bu zammı yapmasında en büyük neden olarak göze batıyor.

HATIRLANACAĞI gibi geçen sezon 48 maçta 17 gol-8 asistlik bir rakama ulaşan ve F.Bahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı çeyrek finalde büyük pay sahibi olan Brezilyalı yıldız, CSKA ile anlaşan eski hocası Zico’nun yakın markajı altındaydı. Efsane isimden neredeyse her gün telefonla ’Sakın imza atma’ direktifi alan Deivid, Zico’ya hayır diyerek 30 yaşında atabileceği en iyi imzayı da atmış oldu.