Dehşete düşüren görüntü !

Dehşete düşüren görüntü !

Galatasaray’da şampiyonluk coşkusu yaşanırken, Bayrampaşa’da objektiflere yansıyan bir kare, insanın kanını dondurdu.

Galatasaray’da kazanılan 20. şampiyonluk ve 4. yıldızın coşkusu yaşanırken, Bayrampaşa’da objektiflere yansıyan bir kare, insanın kanını dondurdu. Bu bölgede bazı sarı-kırmızılı taraftarların, kutlamada silaha başvurması şiddeti yeniden gözler önüne serdi.

Galatasaray’ın 20. şampiyonluğunu kazanarak 4. yıldızı taktığı pazartesi gecesi objektiflere yakalanan bir kare, “Bu nasıl sevinç?” dedirtti. Bayrampaşa civarında toplanan bazı sarı-kırmızılı taraftarların kutlamalarda silah kullanması “Böyle kutlama olmaz olsun” dedirtti.

Olay anını kareleyen AFP fotomuhabiri Ozan Köse, “Maalesef her şampiyonluk kutlamasında silahlar çıkıyor. Ama bu sefer bulunduğum Bayrampaşa civarında oldukça fazla silah vardı. Ben birkaç tanesini çekebildim. Etraftan yüzlerce silah sesi geliyor. Bunların çoğu tahminimce kurusıkı ama içinde gerçek silahlar da vardır. Evlerden, arabalardan bile silahlar sıkıldı. En üzücü tarafı, insanlar silah sıkıldıktan sonra tepki göstermiyor, coşku yaşıyorlardı. Fotoğrafını çektiğim taraftarda da kuru sıkı silah vardı. Mermilerini gördüm. Ama ne olursa olsun çok kötü bir durum. Silah sıkarken bundan keyif alır gibiydi” ifadelerini kullandı.

20-078.jpeg

Aynı olayı köşesine taşıyan Polonyalı gazeteci Martin Stus ise, “Türkiye’den benzer olaylar... Bir taraftar elinde silahla havaya ateşe ediyor. Şampiyonluk kutlaması çılgınca bir şekilde bir trajediyle bitebilirdi. Kareyi gördüğümde dehşete kapıldım. Türkiye, taraftarlarının agresiflikleriyle biliniyor artık. En son nisan ayında Fenerbahçe takımına silahlı saldırı olmuştu” diye yazdı.

22-003.jpeg

Galatasaray taraftarları arasında yer alan ve Bayrampaşa sokaklarında sevinenlerin elindeki tabancalar dikkatlerden kaçmadı.

Milliyet