Dardanelspor'lu Ufukcan tarihe geçti

Dardanelspor'lu Ufukcan tarihe geçti

Ufukcan Engin, "profesyonel liglerde gol atan en genç futbolcu" unvanını eline geçird

Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden  Dardanelspor'un 15 yaşındaki oyuncusu Ufukcan Engin'in, son maçında rakip  fileleri havalandırarak "profesyonel liglerde gol atan en genç oyuncu" unvanını  eline geçirdiği bildirildi.
 
Kulüpten yapılan yazılı açıklamaya göre, Engin, 18 Ekim'de Payas  Belediye 1975 maçında takımının tek golünü attı.
 
Beraberlikle sonuçlanan mücadelede takımına bir puan kazandıran Engin,  aynı zamanda bir rekorun sahibi oldu.
 
Şimdi Kayserispor forması giyen Okay Yokuşlu, Altay'da oynadığı  dönemde, 15 yaş 324 günlükken Ziraat Türkiye Kupası eleme maçında Tokatspor'a  attığı golle "profesyonel liglerde gol atan en genç oyuncu" unvanını elinde  bulunduruyordu.
 
Engin, Payas Belediye 1975 filelerini 15 yaş 218 günlükken  havalandırıp bu unvanı Yokuşlu'dan aldı.
 
Dardanelspor'un futbol okulundan yetişen, iki ayağını da kullanabilen,  şutör özelliğine sahip Engin, bu sezon başında profesyonelliğe geçti. Engin, 16  Yaş Altı Milli Takımı kadrosunda da sık sık yer buldu.
 
Açıklamada, görüşlerine yer verilen Engin, kendisi gibi Dardanelspor  altyapısında yetişen, şu anda Galatasaray ve A Milli Takım formalarını giyen  Selçuk İnan'ı örnek aldığını bildirdi. Gol atıp takımına bir puan kazandırdığı için mutlu olduğunu vurgulayan  Engin, "Bu gol, bana 'en genç gol atan oyuncu' unvanını da getirdi. Maç sonrası  arkadaşlarım, teknik kadromuz ve Başkanımız Niyazi Önen beni kutladı. Amacım önce  Dardanelspor'un başarısı için ter döküp kaptanlık bandını takmak. Sonra da bu  kentten çıkıp adını dünyaya duyuran Selçuk İnan gibi çok başarılı bir futbolcu  olmak" ifadesini kullandı. 
 
Dardanelspor Yönetim Kurulu Üyesi Suat Durak ise genç yetenekleri Türk  futboluna kazandırmak için çaba harcadıklarını, Engin'in başarısının kendilerini  gururlandırdığını kaydetti.