Curry'i tahtından indirdi !

Curry'i tahtından indirdi !
Güncelleme:

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) All-Star Hafta Sonu organizasyonunun ikinci gününde düzenlenen 3 sayı yarışmasını Klay Thompson kazandı.

3 sayı yarışmasını, Golden State  Warriors takımının oyun kurucusu Klay Thompson ilk sırada bitirdi.
 
Thompson, final müsabakasında takım arkadaşı ve geçen senenin  şampiyonu Stephen Curry'nin 23 sayısına 27 sayı ile karşılık vererek bu ödülü  kariyerinde ilk defa elde etti.
 
1. TUR
Klay Thompson 22
James Harden 20
J.J. Redick 20
Khris Middleton 13
Devin Booker 20
CJ McCollum 14 (Galatasaraylı Errick McCollum'un kardeşi)
Kyle Lowry 15
Stephen Curry 21
Not: Finale Klay Thompson, Stephen Curry ve 20 puan toplayanlar arasında daha fazla renkli top isabeti sağlayan Devin Booker kaldı.
 
FİNAL
Devin Booker 16
Stephen Curry 23
Klay Thompson 27
 
Yetenek Yarışması 2.13'lük Towns'un
 
Bu sezon formatı değiştirilen yetenek yarışmasında NBA'in 2,13 boyundaki yeni yıldız adayı Minnesota'lı Karl Anthony Towns müthiş bir performans göstererek kazandı.
 
 Bu sezon 4 kısa ve 4 uzun oyuncunun yarıştığı yetenek yarışmasında oyuncular dripling, pas, turnike ve tepeden üç sayılık atış olarak belirlenen parkuru eşleştiği rakibine karşı yarıştı. 4 uzun oyuncudan Karl Anthony Towns finale çıkarken 4 kısa oyuncudan Isaiah Thomas finale çıktı. 
 
2.11'lik dev Karl Anthony Towns, 1.75'lik Thomas'ı hem pas, hem de tam saha turnikede geçtikten sonra üçlük atışlarında iki taraf da zorlansa da Towns isabeti önce buldu ve bu yarışmayı kazanmayı bildi.  
 
Adam Silver'dan Kobe Bryant'a teşekkür
 
Smaç, 3 sayı ve yetenek yarışmalarından önce düzenlenen basın  toplantısında konuşan NBA Başkanı Adam Silver, sezon sonunda emekli olacak ve  pazar gecesi son all-star maçına çıkacak olan Kobe Bryant'a basketbola  katkılarından dolayı teşekkür etti.
 
Silver, NBA'e geldiği ilk günden beri izlediği Bryant'ın, gelmiş  geçmiş en iyi basketbol oyuncularından biri olduğuna inandığını belirterek,  efsanevi oyuncunun NBA'in dünya genelinde yaygınlaşmasında da büyük rol  oynadığını kaydetti.
 
NBA All-Star Hafta Sonu'nun Kuzey Amerika dışında başka bir kıtada  düzenlenmesi hakkında bir soruyu yanıtlayan Silver, bunun bir gün gerçekleşmesini  arzu ettiklerini ancak gelecek 4 yıl için uzak bir ihtimal olduğunu söyledi.
 
Böyle bir durumun gündemlerine gelmesi halinde Asya pazarının uzak bir  ihtimal olduğunu ifade eden Silver, yakınlığı ve NBA oyuncularının seyahati  açısından, Avrupa kıtasının daha kolay bir seçenek olabileceğini dile getirdi.
 
NBA All-Star Hafta Sonu organizasyonunun son gününde, Doğu ile Batı  karmasının karşı karşıya geleceği 65. All-Star maçı oynanacak.