Cüneyt Çakır için şok iddia !

Cüneyt Çakır için şok iddia !

Bayern Münih'in başkanı Karl-Heinz Rummenigge, Cüneyt Çakır hakkında çarpıcı iddialarda bulundu.

Karşılaşma sonrası yaptığı yorumlarda Cüneyt Çakır'a öfke saçan Alman futbol efsanesi, "Hakem tarafından aldatıldığımızı düşünüyorum" ifadesini kullandı ve bir UEFA yetkilisinin, Çakır'ın İspanyol ekibi lehine verdiği penaltı sonrası kendisine, "Bu karar utanç verici" dediğini iddia etti.

İspanyol basını ise genel olarak Cüneyt Çakır'a övgüler yağdırdı. Marca gazetesi, Çakır'ın "mükemmel" bir hakemlik yaptığını yazarken, maçın önemli anlarında verilen kararlarla ilgili şu yorumlarda bulundu:

"Çakır büyük bir hakemlik yaptı. 33. dakikada Gimenez'in hareketine verdiği penaltı ve sarı kart kararı doğruydu. 54. dakikada Torres topa dokunduğunda Griezmann rakibinin çok az farkla önündeymiş gibi gözükse de öyle değildi. Alaba, durumu değiştiriyordu. Griezmann'ı düşürmesinden dolayı belki de Xabi Alonso'ya kart göstermedi ama zor anlarda doğru kararlar verdi. Yedek kulübesinden gelen müdahaleleri kayda almadan adil davrandı.

74. dakikada Bayern'in attığı golün pozisyonunda Vidal, Filipe Luis'e faul yapmamıştı. Oyunu devam ettirdi. 83. dakikadaki penaltı pozisyonunda Torres'e yapılan faullü hareket, ceza sahası dışında olsa da ceza sahası içine kadar devam etti. O yüzden iyi karardı."

As gazetesi, "Çakır, kararlarında asla ev sahibi takımdan yana olmadı" ifadesini başlığına çıkararak, "Çakır, Griezmann'ın golünde ve Torres'in penaltısında hata yaptı ama çok disiplinliydi. Özellikle ilk yarı hiçbir hatalı karar vermedi." yorumunda bulundu. El Mundo Deportivo gazetesi de hakem Cüneyt Çakır'a orta düzeye karşılık gelen iki yıldız verdi. ABC ve El Pais gazeteleri ise Cüneyt Çakır'ın Torres'in pozisyonunda verdiği penaltıda hata yaptığını, faulün ceza sahası dışında olduğunu yazdı.