Cumartesi Anneleri Galatasaray'ı vurdu

Cumartesi Anneleri Galatasaray'ı vurdu

"Cumartesi Anneleri" adlı grup, 1995 yılının Mayıs ayında başlattıkları eylemlerinin 500’üncüsünü gerçekleştirdi.

Kayıp ailelerinin oluşturduğu "Cumartesi Anneleri" adlı grup, 1995 yılının Mayıs ayında başlattıkları eylemlerinin 500’üncüsünü gerçekleştirdi. Grup her hafta cumartesi olduğu gibi bugün de saat 12.00’da Galatasaray Meydanı’nda toplandı. Grubun oturma eylemine birçok siyasetçi, sanatçı ve vatandaşlar da destek verdi. İzdiham nedeniyle Galatasaray Lisesi'ne giden bazı yollar kapandı. Bu durum lisede yapılan kongreyi olumsuz etkiledi. Bir çok üye oy vermeye gidemedi, 16 bin 558 üyeli kulüpte 3 bin 379 kişi oy kullandı.

Kayıp ailelerinin oluşturduğu "Cumartesi Anneleri" adlı grup, 1995 yılının Mayıs ayında başlattıkları eylemlerinin 500’üncüsünü gerçekleştirdi. Grup her hafta cumartesi olduğu gibi bugün de saat 12.00’da Galatasaray Meydanı’nda toplandı. Yoğun kalabalık Galatasaray'ın seçimini vurdu.

Galatasaray Kulübü'nün olağanüstü genel kuruluna katılım, beklenenin çok altında gerçekleşti. Yıllardır Galatasaray Lisesi'nin tam önünde düzenlenen Cumartesi Anneleri eylemi bugün de yapıldı. 500. haftası olması nedeniyle katılım oldukça yüksekti. Bu durum Galatasaray'ın yeni başkanını seçtiği divan kurulunu olumsuz etkiledi. Üyeler yollar kapalı olduğundan Galatasaray Lisesi'ne ulaşamadı ve oyunu kullanamadı.

Emniyet katılımın fazla olması nedeniyle güvenliği üst düzeye çıkardı. Taksim Meydanı ve Galatasaray Lisesi'ne giden bazı yollar kalabalık nedeniyle kapandı. Bazı üyeler geri döndü, 16 bin 558 üyeden sadece 3 bin 379 kişi oy kullandı...