Copa America' Şili'nin !

Copa America' Şili'nin !

Şili, penaltı atışlarında Arjantin'i 4-2 yenerek kupanın sahibi oldu.

Copa America finalinde Messi'li, Higuain'li, Aguero'lu Arjantin, Vidal'li, Alexis Sanchez'li, Claiduo Bravo'lu Şili ile MetLife Stadı'nda TSİ gece 03.00'te karşı karşıya geldi.
 
Maçın  henüz başında, Şili'den Marcelo Diaz, ikinci sarı karttan kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. İlk yarının bitmesine az bir süre kala Arjantin'den Carlos Rojo, hakem Roberto Lopes tarafından direkt kırmızı kartla oyundan atıldı. İlk yarıda gol sesi çıkmadı ve taraflar soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gittiler. 
 
Rakibini deviren olmadı
 
Mücadelenin ikinci yarısında her iki takım da rakip kalede golü yokladı. Şili topla daha çok oynayan takımken, Arjantin kaleye en çok şut çeken ekip oldu. Karşılaşmanın ikinci yarısında da gol olmadı ve final uzatmalara gitti. 
 
15'er dakikalık uzatma devrelerinde taraflar birbirine üstünlük sağlayamayınca penaltı atışlarına gidildi. 
 
Messi herkesi şaşırttı!
 
İlk penaltı atışını kullanmak üzere topun başına Şili'den Arturo Vidal geçti. Bayern Münih'in yıldızı atışı gole çeviremedi gözyaşlarına hakim olamadı. Arjantin büyük bir avantaj elde etti.
 
 Bu kez Arjantin'den gelen isim, Barcelona'lı süperstar Lionel Messi oldu. Dünya yıldızı şutunu attı ancak top üstten auta çıktı. Takım arkadaşları, bütün stat, hatta ekran başındakiler şaşkınlık içerisinde kaldı. Messi de penaltıyı kaçırdığına inanamadı. 
 
Ardından yapılan atışlar golle sonuçlandı. Arjantin'de 4. penaltıyı kullanmak üzere Lucas Biglia topun başına geldi. Biglia şutunu attı, kaleci Bravo köşeden çıkardı. Son penaltıyı Francesco Silva gole çevirdi ve Şili penaltı atışlarında Arjantin'i 4-2 yenerek kupanın sahibi oldu. 
 
Lionel Messi'nin üzüntüsü kameralara yansıdı ve Arjantinli süperstar uluslararası bir turnuvadan daha eli boş döndü.

Fanatik