''Çok yetenekli kalecilerimiz var''

''Çok yetenekli kalecilerimiz var''

Alper Boğuşlu, aday ve yaş olarak yetenekli Türk kaleciler bulunduğunu belirtti.

A Milli Takım Kaleci Antrenörü ve Milli Takımlar Kaleci Departmanı Sorumlusu Boğuşlu, "Aday ve yaş olarak birbirine yakın kalecilerde yetenekliler var. Onur, Tolga, Volkan eğer yurt dışını tercih edip gitseler, oynayabilecek kapasitede kaleciler" dedi.

A Milli Takım  Kaleci Antrenörü ve Milli Takımlar Kaleci Departmanı Sorumlusu Alper Boğuşlu,  aday ve yaş olarak yetenekli Türk kaleciler bulunduğunu belirterek, "Onur, Tolga,  Volkan eğer yurt dışını tercih edip gitseler, oynayabilecek kapasitede kaleciler"  dedi.
 
Boğuşlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de yetenekli kaleci  ve antrenörler bulunduğunu, milli takımlara gelen kalecileri kamerayla takip  ettiklerini söyledi .
 
Boğuşlu, 1997 doğumlu Onur Muhammet Parlar'ın Altay'da oynadığını  anımsatarak, "O seviyedeki ligde 1997 doğumlu bir kalecinin oynaması güzel bir  şey. Yetenekli çocuklarımız var ama daha iyi çalıştırılması lazım. İyi de  hocalarımız var. Mantalitenin değişmesi lazım, Türkiye'de kalecilik felsefemizin  olması gerekir. Bununla ilgili çalışmalarımız var" diye konuştu.
 
Kaleciler Onur, Tolga ve Volkan'ın A Milli Takım'da her zaman  oynatılabilecek kapasitede olduğunu vurgulayan Boğuşlu, son zamanlarda  sakatlıklar nedeniyle bazı talihsizlikler yaşadıklarını anlattı.
 
Boğuşlu, yaklaşık 5 ay önce PTT 1. Lig'de görev yapan Volkan  Babacan'ın Spor Toto Süper Lig'e transfer olduğunu anımsatarak, şöyle konuştu:
 
"Takımında ligin en az gol yiyen kalecisi, milli takımda da oynayan  bir kaleci. Çok ekstra bir şey, PTT 1. Lig'deyken A Milli Takım'a çağırmıştık.  Hiç gelmeyen bir futbolcu, iyi konsantre olur, doğru çalışırsa alt milli takım  seviyesinde görev yapabilir. Türkiye'de yurt dışında oynayabilecek yetenekli  kaleciler var. Yaptığımız programdaki belki tepe slogan, yurt dışındaki önemli  takımlarda oynayacak arkadaşlarımız çıksın.
 
Aday ve yaş olarak yakın kalecilerde yetenekliler var. Milli  takımlarda değerlendiriyoruz. Onur, Tolga, Volkan eğer yurt dışını tercih edip  gitseler oynayabilecek kapasitede kaleciler."
 
Yeni nesil kalecilere ihtiyaç duyulduğunda milli takımlarda görev  verdiklerine dikkati çeken Boğuşlu, alt yaş gruplarındaki kaleciler olgunlaştıkça  başarılarının görüleceğini dile getirdi.
 
Süper Lig takımları yerli kalecilere yöneldi 
 

Alper Boğuşlu, Onur, Tolga ve Volkan'ın sergiledikleri iyi  performansın olumlu geri dönüşleri olduğunu ifade ederek, "Bu sene Kardemir  Karabükspor, Galatasaray, Kasımpaşa, Eskişehirspor ve Gençlerbirliği dışındaki  bütün kaleciler Türk. Bu trendin devam etmesinde Türk kalecilerin performansı  etkili olacak. Bu, bile lige etki yaptı. Kaliteli yabancılar Türkiye liglerinde  oynuyor. Kaliteli yabancı kaleciler Süper Lig'e davet edilebilir, diğer liglerde  olmayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.
 
1980'de profesyonelliğe geçtiğinde Trabzonspor'da kalecinin Şenol  Güneş olduğunu belirten Boğuşlu, 18 yaşındayken Güneş'in kaleci antrenörlüğünü  yaptığı bilgisini paylaştı.
 
Boğuşlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Bundan 34 yıl önce meğer şimdiki işimin temellerini atmış,  çalışıyormuşum. Şimdi onun faydasını görüyorum. O zaman çok üzülüyordum, 'onu  geçemiyorum, oynayamıyorum' diye. Bir kaleci antrenörü, kaleci için çok  önemlidir. Bütün kalecilerimiz yetenekli, yeteneksiz kaleci Spor Toto Süper  Lig'de olamaz fakat ona yardım edilmeli. Onun için kaleci antrenörlüğü var.  Çocuklarımıza yardım edebilmeliyiz ki onlar da bir yere gelebilsin" ifadesini  kullandı.