''Çok risk alamayız, önde basamayız''

''Çok risk alamayız, önde basamayız''

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Monaco maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Portekizli çalıştıcıya, basın toplantısının son bölümünde doğum günü sürprizi yapıldı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, yarın oynanacak Monaco maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Monaco'nun güçlü ve baraber hareket eden bir takım olduğuna vurgu yapan Pereira, ilk maçla ilgili ipuçları da verdi.

DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

Öte yandan doğum günü olan Vitor Pereira'ya Sarı-Lacivertli ekibi takip eden muhabirler tarafından pasta getirildi. Portekizli, "Hediye olarak ne istediğimi biliyorsunuz. 30 yaşında hissediyorum," şeklinde konuştu.

Portekiz'li çalıştırıcının açıklamaları şöyle;

"MAÇ İÇİN SABIRSIZLANIYORUM"

Hırslı bir şekilde sahada olacağız. Yarın konsatre olmalıyız. İyi bir rakiple karşılaşacağız. Monaco  güçlü bir takım ama biz de iyi bir takımız. Kapasitesi olan bir takımın önündeyiz. Maç için sabırsızlanıyorum. Bizim için iyi bir hedef olduğunu düşünüyorum. Kendimizden çok eminiz. İki harika maç olacağını düşünüyorum.

"NORMAL BİR HAZIRLIK SÜRECİ GEÇİRMEDİK"

Aslında daha önce de bundan bahsettim. Normal bir sezon hazırlık dönemi geçirmedim. Bunu itiraf etmeliyim. Geçen sezonun son maçını biz oynadık. Tatile çıktık. Dinlenme açısından kısa bir zamanımız oldu. Üç oyuncumuz cezalı, üç oyuncumuz da sakat. 4 haftalık hazırlık sürecimiz vardı. Bu da kısaydı. İki haftalık süreçte hızlandırılmış olarak hazırlanmaya çalıştık. İdeal bir süre değildi evet ama yarın takımın maçı kazanacak kapasitede olduğumuzu düşünüyorum. Sahada realist de olmalıyız. Anları çok iyi oynamalıyız. 

"VAN PERSİE YARIN OYNAYAMAYACAK"

Van Persie'nin sakatlık problemi var. Yarın sahada olamayacak. Skrtel, az bir zaman takımla birlikte çalıştı. Takımı duyuracak halim yok. Sahada olup olmayacağını yarın göreceğiz.

3-5-2 SORUSU...

Daha önce de söylemiştim. Geçen sezon boyunca konu üzerinde uzun uzun düşündüm. Bu takımın iki sistemi birden oynaması gerektiğini hissettim. Türkiye Ligi'nin yapısından dolayı bu kararı aldım. Bu düşünceyle çalışmalarımıza başladık. Cebimizde alternatif sistem olmalıydı. BU sistemin dinamiğinin nasıl işlediğini yılllardır biliyorum. Çalıştırdığım takımlarda bunu uygulattım. Bunlar çalışarak olacak şeyler.

TARAFTARA MESAJ: STADI DOLDURUN

Taraftarları kazanabilmemiz için maç kazanma zorunluluğumuz var. Skorları aldığımız zaman gönüllerini fethedebiliriz. Taraftarımız şunu bilsin ki; çok fazla yeni oyuncumuz var. Umarım stadı tıklım tıklım doldururlar. Yei oyuncularımıza hoşgeldin derler. Biz çalışarak sorumluluklarımızın bilincinde, onların mutluluğunu sağlamak için çaba harcayacağız.

PEREİRA: "RİSK ALAMAYIZ, ÖNDE BASAMAYIZ"

Monaco iyi savunma yapan bir takım. Blok halinde agresif görüntü sergileyen bir takım. Topu kazandıklarında da hızlı oyuncularıyla kaliteli kontra ataklar üretebiliyor. Bu tarz maçlar hatalarla şekillenen maçlardır. Bu turların anahtarı iyi kontra atak yapmak, yakaladığınız fırsatları değerlendirmek ve geçişleri iyi yapmak... Rakip hızlı çıkarken topu kazanıp aniden kaybedersek bu problem teşkil edebilir. Dengeli şekilde topa daha fazla sahip olmalıyız. Sezonun bu döneminde önde basamazsınız. Defansta iyi organize olmalıyız. Çok risk alamayız. Yarın bir maç var evet ama deplasmanda da bir maç var. Çok yüksek hızda oynayacak, risk alacak kapasitemiz yok.