''Çok daha farklı olabilirdi''

''Çok daha farklı olabilirdi''

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Galatasaray maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'ı deplasmanda 3-0 yenen Trabzonspor'da büyük bir mutluluk yaşanıyor.

Ersun Yanal'ın maç sonu ilk açıklamaları şu şekilde:

Bordo-mavili takımın başında çıktığı ilk maçta Galatasaray'ı 3-0 gibi net bir skorla mağlup eden Trabzonspor'da teknik direktör Ersun Yanal, oldukça iyi bir performans sergilediklerini ifade ederek, "Bu bir sihir değil, başarıyı üzerimize almak için çok erken. Bugün disiplin seviyemiz çok yüksekti, coşkulu oynadık ve çok daha farklı bir skor alabilirdik, bence olmalıydı. Galatasaray'ın performansını değerlendirdiğimiz zaman bunların olabileceğini biliyorduk. İleride oynadığımız zaman Galatasaray'ı zor duruma sokacağımızın farkındaydık. Farklı bir galibiyete bugün ihtiyacımız vardı. Alınan skordan daha önemlisi bugün takımın gösterdiği reaksiyondu" dedi.

Trabzonspor'un Türk futbolu için çok önemli olduğunu vurgulayan Yanal, "Daha iyi oynayacağımızı biliyorum, sonuç ve oyunun daha keyifli olmasını sağlayacak bir kadromuz var. Üç kulvarda mücadele edeceğiz ve bunun için de hep birlikte olmalıyız. Trabzonspor'un yarışa dahil olmasından Türk futbolu büyük bir kazanç elde eder. Trabzonspor, Türk futbolu için çok önemli bir noktada. Her yerin Trabzon olduğu bir takım yaratacağız, bizler de bu görev için soyunduk. Uzun süre oyuncularımız ile konuştuk, zamanı en iyi şekilde kullanmaya çalıştık. Oyuncularımızın bazılarını zaten tanıyorduk, biliyorduk. Teorik ve pratik olarak bazı çalışmalar yaptık, milli takım arasından döndükten sonra çok fazla antrenman yapabilme şansımız olmadı." ifadelerini kullandı.

"SON ANA KADAR ŞAMPİYONLUK İÇİN..."

Trabzonspor'un son ana kadar şampiyonluk yarışında olacağını belirten Yanal, "Trabzonspor çok büyük bir camia, 15 puanlık bir kayıpla başladık ve bugün burada kazanarak rakiplerimiz ile puan farkını kapatmamız lazımdı. Sezon başında sorulsaydı şampiyonluğun en büyük adayıyız derdim ancak şu anda da şampiyonluk için savaşacağız diyorum" dedi.

Ersun Yanal'ın basın toplantısındaki açıklamaları ise şu şekilde:

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray karşısında deplasmanda 3-0 galip geldikleri için mutlu olduklarını söyledi. Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Yanal, skorun dışında bazı farklılıkların olabileceği bir oyun sergilemeleri gerektiğini belirtti.

Yanal, karşılaşmanın ilk yarım saatinde takımının üretken olmadığını dile getirerek, "Ama çok daha iyi olacaklarına inandığım bir oyuncu grubu var. Hem genç hem hedefleri olan hem de oyunu rakibine kabul ettirerek oynayabilecek bir takım olduğuna inanıyorum. Durum kritikti çünkü puan farkının 10'a çıkması ya da kapatamamak gibi bir sonuçla da karşı karşıya kalabilirdik. Dolayısıyla bugün kazanarak Galatasaray ile puan farkını 4'e indirdik. Yolun sonunda, taraftarımızla, yönetimimizle, medyamızla ancak kol kola yürürsek sonuca ulaşabileceğimizi düşünüyorum. Performans olarak daha iyisi olabilirdi, bunun referansını aldık. Oyuncuları kutluyorum" diye konuştu.

İyi oyunculardan kurulu bir takıma sahip olduklarını dile getiren bordo-mavili teknik adam, "Tamamlamamız gereken eksiklikler var. Yakından tanıdığım, yetenekli ve önü açık, deneyimli ve karakterli oyuncular var. Milli takım arasında iki oyuncuyla hiç çalışamadık, onun dışındaki oyuncularla 3-4 günlük bir antrenman süreci geçirdik. Futbolun dili çok yabancı değil. Biz süreç yönetimi yapıyoruz. Bu süreç yönetiminde herkesi aynı seviyede tutmakla yükümlüyüz. Umarım başladığımız seviyede takımı tutup, mücadele ettiğimiz kulvarda da yolumuza devam ederiz" değerlendirmesinde bulundu.

Maçtan sonra takımını alkışladıkları için Galatasaray taraftarlarına teşekkür eden Yanal, "Onların bu alkışı bizi sevindirdi ve duygulandırdı. Ama bunu her zaman yapmamız lazım. Çünkü bir oyun var sahnede ve oynayan takımlar var. Her ikisi alkışı hak ediyor. Ama bize yaptıkları için teşekkür ediyorum. Biz iyi oynamaya devam etmek istiyoruz çünkü bunu sağlayan bir takım var. Bu takımın oynayacağı oyunun şeklini ileriki haftalarda çok baskılı olarak göreceksiniz" ifadelerini kullandı. Ersun Yanal, duran toplardan skora etki etmeyi başaran bir takıma sahip olduğunu vurgulayarak, çok çalışarak bu yönlerini daha da geliştirmek istediklerini anlattı.

"Trabzonspor'un Türk futbolundaki yeri çok önemli"

Ersun Yanal, Trabzonsporluluk ruhunun futbolun içinde gerektiğini, Türk futbolunun buna ihtiyacı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Trabzonspor Türk futbolu için önemli bir yere sahip. Hem yetiştirdiği oyuncularla hem kentin o çevredeki liderliğiyle hem de Türk futboluna kazandırdığı ivmeyle... Trabzonsporluluk ruhu Türk futbolu açısından çok önemli. Böyle bir kazanımın devamı önemli. Futbol bir süreç işi. Biz bu işin çok başındayız ve bunu devam ettirmek istiyoruz. Bunu devam ettirip Trabzon'daki bu futbol tutkusunu tekrar geri döndürüp yarışın içinde uzun süre kalmasını sağlayacak bir duruma getirmeliyiz. Bunu sağlayacak bir kadro var. Eksiklerini tamamladığımızda çok daha farklı bir sürecin işleyeceğini düşünüyorum. Çünkü takıma güveniyorum, şampiyonluk sürecinin içinde olmalıyız."

Türk futbolunda yaşanan sorunlara da değinen tecrübeli teknik adam, şunları söyledi:

"Futbolu oynayarak güzelleştirmek, herkesle beraber futbolun güzel taraflarını yaşamamız gerekiyor. Futbolun nefret, kin, kavga gibi birçok söylemden uzaklaşması ve bu işin artık keyif aracı olarak sahne alması gerektiğini düşünüyorum. Umarım bunu sağduyulu herkes yapar. Çünkü artık deniz bitti, kara göründü. Çamur atarak, insanları karalayarak ya da nefret ve kin tohumları ekerek biçtiğimiz şeyin zehirli olduğunu herkes anlamıştır. Türk futbolunun geldiği noktada herkesin sorumluluğu vardır, herkes şapkasını önüne koymalıdır. Çünkü bizim futbola ve düzgün bir ortama ihtiyacımız var. Maalesef bu ortamı yitirdik ama çabuk kazanmalıyız. Trabzonspor da bunun içinde önemli bir yer tutuyor."

Ersun Yanal, Trabzonspor ile anlaşmadan önce Galatasaray'dan teklif alıp almadığıyla ilgili soru üzerine "Bu konuda hiçbir irtibatım ve temasım olmadı" ifadesini kullandı. Öte yandan Yanal, sakatlanarak maçı tamamlayamayan Kevin Constant'ın ciddi bir durumunun olmadığını düşündüğünü sözlerine ekledi.