''Çilekler, şeftaliler geldi, gitti''

''Çilekler, şeftaliler geldi, gitti''

Galatasaray Başkanı Yarsuvat, kulüp gelirlerinin çarçur edildiğini dile getirdi.

CNN Türk’teki “Hafta Sonu Keyfi” programına konuşan Yarsuvat, yeniden aday olacağı iddialarını yalanlayarak, “Ben bir kere ‘hayır’ demişsem, ‘Galatasaray’da 6 ay için başkanlık yapmaya geldim’ demişsem onu değiştiremem. Değiştirirsem zaten Duygun olamam” dedi.

Duygun Yarsuvat, kendisine yöneltilen ‘son zamanların en başarılı başkanı kim?’ sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Bana göre en başarılı başkan Faruk Süren, yaptıkları ortada. Biz de arkadaşlarımızla şu an yoğun bir şekilde çalışıyoruz. 2016 yılında mali fair play konusunda sorun yaşama ihtimalimiz var. Önümüzde daha 2015 yılı var. Futbolculara olan borçlarımızı kapatıyoruz. Zaten kapattığımız zaman UEFA’nın kriterlerini de karşılamış oluruz. Ancak eğer UEFA bu kriterleri  uygularsa, Şampiyonlar Ligi’ne birçok ülkeden takım katılamaz. Bu ligi  yapamazlar.”

Galatasaray’da kendilerinden önce birçok işin yanlış yapıldığını savunan Duygun Yarsuvat, “Galatasaray gelirlerinin çarçur edildiğini gördük. Biliyorsunuz çilekler, şeftaliler, üzümler geldi gitti. Galatasaray’ın mali kaynakları kötü kullanılmış” değerlendirmesinde bulundu. Spor kulüplerinin ancak başarıyla ileriye gidebileceğini vurgulayan Yarsuvat, bu sezon şampiyonluk şanslarının yüzde 33 olduğunu dile getirdi.

Hamza Hamzaoğlu beklenenin üzerinde

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, Prandelli’nin yerine göreve getirdikleri Hamza Hamzaoğlu’ndan memnun olduklarını belirterek, “Hamza Hamzaoğlu’nun performansı beklediğimizin de üstünde. Prandelli, Türkçe bilmeyen bir adam. Tercüman vasıtasıyla konuştuğunuz zaman anlatmak istediklerinizi tam olarak yapamazsınız. Hamzaoğlu bunu çok iyi yapıyor. Ben  Hamzaoğlu’nun kalmasını çok isterim” yorumunu yaptı.

‘Her zaman CAS’a gidebilir’

Sözleşmesi feshedilen Prandelli ile alacakları konusunda anlaşamadıklarını da söyleyen Duygun Yarsuvat, “Prandelli her zaman CAS’a gidebilir. Biz de zaten karşı argümanları hazırlamış durumdayız. Biz Prandelli’yi başarısızlığından dolayı gönderdik. Sözleşme şartları yüksekti. Sadece Prandelli değil, 5 yardımcısı var. Onlar da ayda 15 bin dolar alıyordu. Bir de basın  sözcüsü vardı, bir hanım. O da 10 bin euro alıyordu. Yanlış bir anlaşmaydı. Onu almamak lazımdı” dedi.