ÇHGM 4. Türkiye Satranç Şampiyonası

ÇHGM 4. Türkiye Satranç Şampiyonası

Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen şampiyonaya, 60 ildeki çocuk yuvaları, sevgi evleri ve yetiştirme yurtlarında kalan 167 sporcu katılıyor

MUĞLA (AA) - Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÇHGM) 4. Türkiye Satranç Şampiyonası, Bodrum ilçesinde başladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen turnuvaya, 60 ildeki çocuk yuvaları, sevgi evleri ve yetiştirme yurtlarında kalan 167 sporcu katıldı.

İlçedeki bir otelde düzenlenen şampiyonanın açılışını Muğla Valisi Amir Çiçek yaptı. Vali Çiçek, şampiyona öncesinde yaptığı açıklamada, gençlerle olmanın kendilerine büyük mutluluk verdiğini söyledi. 

Çocukların devlet şefkatiyle korunduğunu ifade eden Çiçek, "Sizler yalnız değilsiniz. Devletimizin kucağı, kalbi var. Bütün illerimizde sıcak yuvalarda barındırırken, yetiştirirken, sizlerin geleceğe en iyi şekilde hazırlanmanız için bakanlığımızın çocuk hizmetleri genel müdürlüğü ve valilik olarak ne gerekiyorsa yapıyoruz" dedi.

Muğla Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ali Akkuzu da turnuvaya 60 ilden 167 sporcunun katıldığını belirterek, "Çocuk yuvalarında kalan çocuklarımızın sosyalleşmesi açısından bu tür organizasyonlar Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde, çeşitli branşlarda yapılıyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Amir Çiçek, çocukların yanına oturarak şampiyonayı başlattı.

Turnuva, cuma günü ödül töreniyle sona erecek.

AA