Cenaze bile barıştırmadı

Cenaze bile barıştırmadı

Turgan Ece için yapılan törende yöneticiler bir tarafta, Fatih Terim ile ekibi de diğer tarafta oturdu.

Galatasaray’ın eski yöneticisi Turgan Ece için Florya’da yapılan törende yöneticiler bir tarafta, Fatih Terim ile ekibi de diğer tarafta oturdu. Camide de, Aysal ile Terim’in iki ayrı köşede yer alması dikkat çekti.

Galatasaray camiası, eski yöneticilerinden Turgan Ece’ye son görevini yerine getirirken, sarı-kırmızılılardaki ayrışma bir kez daha gözler önüne kondu.

Ece için ilk tören, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yapıldı. Başkan Ünal Aysal’ın yer almadığı törene, İkinci Başkan Özkan Olcay ve diğer yöneticiler ile birlikte, eski başkanlardan Selahattin Beyazıt, Ali Tanrıyar ve Faruk Süren’in yanı sıra futbol takımı teknik heyeti, oyunculardan Sabri Sarıoğlu, Nordin Amrabat, yönetim kurulu eski üyeleri Ali Dürüst, Abdurrahim Albayrak, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, eski oyuncular, altyapıda oynayan futbolcular, Turgan Ece’nin ailesi yakınları ve dostları katıldı.

Törende, yönetim kanadı bir tarafta otururken, tribünlerin diğer yanında ise Terim ile beraberinde gelen Ali Yavaş, Rasim Kara, Hamza Hamzaoğlu, Müfit Erkasap, Vedat İnceefe, İsmail Demiriz, Metin Çakıroğlu, Şükrü Hanedar, Hande Sümertaş, Fatih İbradı ve Fahri Yılmaz gibi isimler yer aldı. 11 ay sonra tesislere gelen Terim’i burada 2. Başkan Özkan Olcay karşılarken, Cesare Prandelli de Terim’in yanına giderek “Hoş geldiniz” dedi. İkili bir süre sohbet etti.

Feriköy’e defnedildi

Turgan Ece için Teşvikiye Camisi’nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, bazı yöneticiler ile yine Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve sevenleri katıldı. Ece’nin naaşı, daha sonra Feriköy Mezarlığı‘naki aile kabristanında toprağa verildi. Bu arada Aysal ile Terim’in cenaze töreninde bir araya gelmemesi dikkati çekti.  Cenaze namazında Terim sağ, Aysal ise sol yanda yer aldı.

Terim: G.Saray’ın sahibi Turgan Ece gibilerdir

Turgan Ece’nin Galatasaray bayrağına sarılı tabutuna dokunan Terim, “Turgan Ağabey yöneticim, sportif direktörüm ve en son Florya’da baş öğretmenim oldu. Her gün ona hesap verirdik. Buranın her karışını onunla gezdik. Zaman zaman evi arar, yapmam gerekenleri Fulya’ya söylerdi. Ben Galatasaray’a 20 yaşında bir genç olarak geldim. Ve hâlâ Galatasaray’ın içindeyim. Dışarıda olsam da içindeyim. Bu bize Turgan Ece’nin öğüdü idi. Dışarıya da gitseniz kalbiniz Galatasaray ile olmalı demişti. Dışarda olsam da Galatasaray’ın içindeyim. Teknik Direktör olarak 2. kez göreve geldiğimizde kötü giderken deplasman dönüşlerinde havaalanında bekliyordu bizi ve lütfen üzülmeyin düzeltirsiniz diye teselli ederdi” dedi.

Turgan Ece’nin Galatasaray için büyük bir değer olduğunu ifade eden Fatih hoca, “Biz Galatasaraylılığı, Galatasaray değerlerini Turgan Ağabey’den öğrendik. Galatasaray’ın sahibi Turgay Ağabey’dir ve onun gibilerdir” diye konuştu.

Milliyet