Celtic Tugay Kerimoğlu'nu aradı

Celtic Tugay Kerimoğlu'nu aradı

Fenerbahçe'nin 2-0 geriden gelip 2-2 beraberliği yakaladığı Celtic maçının yankıları sürerken, bu karşılaşma ile ilgili önemli bir detay ortaya çıktı...

Celtic yöneticileri karşılaşma öncesinde, İskoçya'da Glasgow Rangers forması giydiği dönemden tanıdıkları Tugay Kerimoğlu'nu telefonla arayarak Fenerbahçe hakkında bilgi vermesini istedi. Aynı zamanda Galatasaray'ın sembol isimleri arasında yer alan Kerimoğlu ise, bu talebi anında reddetti.
 
Kerimoğlu'nun, "Ben Türk'üm... Uluslararası bir organizasyonda ülkemi temsil eden bir takımla ilgili bilgileri rakiple paylaşmam söz konusu dahi olamaz" cevabını verdiği öğrenildi.
 
Tugay Kerimoğlu, 1999-2001 yılları arasında Celtic'in ezeli rakibi Glasgow Rangers'ta oynamış ve daha sonra aralıksız 8 yıl formasını giyeceği Blackburn Rovers'a transfer olmuştu. Kerimoğlu, 12 yıl forma giydiği G.Saray'da Mancini'nin yardımcılığını da yaptı.
 
Büyük başarılar kazandığı İskoçya ve İngiltere'de geniş bir çevresi olan Kerimoğlu, sık sık Ada'ya gidip İngiliz ve İskoç dostlarıyla görüşüyor.

Hürriyet