Milliler destan yazdı !

Milliler destan yazdı !

EURO 2016 Elemeleri A Grubu 9. hafta maçında A Milli Takımımız, deplasmanda Çek Cumhuriyeti ile kozlarını paylaştı.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri A Grubu 9. maç haftasında Türkiye deplasmanda Çek Cumhuriyeti ile karşı karşıya geldi. Generali Arena'da oynanan kritik mücadelede A Milli Takımımız rakibini 2-0 mağlup etti. Bu sonucun ardından grupta 15 puana yükselerek 3. sıradakini yerini koruyan Türkiye, son maçında İzlanda'dan 1 puan alması halinde play-off oynamaya hak kazanacak.

Goller: Dk. 62 Selçuk İnan (Penaltıdan), Dk. 80 Hakan Çalhanoğlu (Türkiye)

İLK YARI

Maçın ilk dakikalarında oyunu rakip sahaya yıkmaya çalışan milli takım, Çek Cumhuriyeti'nin savunmadaki etkili oyunuyla pozisyon üretemezken, ev sahibi ekip daha sonra maçta dengeyi sağladı. Çek Cumhuriyeti'nin savunmasını orta sahaya yakın tutması nedeniyle bu bölgede pas yapmakta zorlanan milliler, oyun kurmakta zorlandı ve pozisyon üretemedi.

Avrupa Şampiyonası finallerine katılım hakkını garantilemesi nedeniyle rahat bir oyun ortaya koyan Çek Cumhuriyeti, kanatlardan geliştirdiği ataklarla milli takım kalesinde tehlike oluşturmaya çalıştı. Ceza sahası önüne kadar paslarla gelmeyi başaran ev sahibi ekip, yapılan iyi savunma nedeniyle istediği şutları bulamadı ve müsabakanın ilk yarısında gol çıkmadı.

4. dakikada soldan Caner Erkin'in pasıyla Çek Cumhuriyeti savunmasının arkasına sarkan Cenk Tosun, topu ağlara göndermesine karşın, pozisyonun ofsayt olduğu gerekçesiyle bu gol geçerli sayılmadı.
20. dakikada Arda Turan'ın pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan Selçuk İnan'ın bekletmeden yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
24. dakikada soldan Sural'ın verdiği pasta ceza sahasına yakın bir noktada topu kontrol eden Darida'nın şutunda, top yandan auta gitti.
35. dakikada savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topu ceza sahası önünde karşılayan Pavelka'nın şutunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
41. dakikada sağdan bindirme yapan Kaderabek'in çizgiye inerek ortasında, kale önünde iyi yükselen Sural'ın kafa vuruşu istediği gibi olmadı ve top üsten auta gitti.
Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 beraberlikle sona erdi.

İKİNCİ YARI

İkinci yarıda daha açık bir oyun ortaya koyan milli takım, kalesinde pozisyonlar verse de özellikle 60. dakikadan sonra rakip kaleye daha fazla yüklenmeye başladı. Karşılaşmanın 62. dakikasında Selçuk İnan ile penaltıdan bulduğu golle skoru 1-0 yapan milliler, oyunda ağırlığını daha fazla hissettirdi. Hakan Çalhanoğlu ile 79. dakikada bir kez daha topu filelerle buluşturan milliler bu golle rahatladı ve müsabakayı 2-0 üstün tamamladı.

Müsabakada ikinci yarının ilk bölümlerinde Türkiye savunmasındaki boşlukları iyi gören Çek Cumhuriyeti, bulduğu fırsatlardan Dockal ile yararlanamadı. Ardından bir penaltı golüyle geriye düşen ev sahibi ekip, oyundeki dengesini de yitirdi. Türkiye ataklarına direnmekte zorlanmaya başlayan Çek Cumhuriyeti, 79. dakikada da Hakan Calhanoğlu'nun golüne engel olamadı ve müsabakayı bu skorla yenik tamamladı.

53. dakikada ceza sahasına yakın bir noktadan Caner Erkin'in kullandığı taç atışında, Cenk Tosun topu göğsüyle Oğuzhan Özyakup'un önüne bıraktı. Bu oyuncunun sol çaprazdan gelişine vuruşunda, meşin yuvarlak kaleye paralel olarak yandan auta çıktı.
54. dakida Novak'ın soldan yaptığı ortada, ceza sahası içinde Dockal boş durumda topla buluşurken, yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı üsten auta gönderdi.
61. dakikada Caner Erkin'in soldan ceza sahasına ortasında, kale önünde Novak'ın müdahalesi sonrası Serdar Aziz yerde kalırken, hakem Martin Atkinson penaltı noktasını gösterdi.
62. dakikada penaltı atışını kullanan Selçuk İnan, topu ağlara göndererek milli takımı öne geçirdi: 0-1
70. dakikada Hakan Balta'nın kendi yarı sahasından kullandığı serbest vuruşta, Arda Turan kafayla pasını Volkan Şen'e indirdi. Soldan Çek Cumhuriyeti ceza sahasına giren bu oyuncunun yerden sert şutunda, meşin yuvarlak arka direğin hemen dibinden auta çıktı.
80. dakikada A Milli Takım, Çek Cumhuriyeti karşısında farkı 2'ye çıkardı. Arda'nın soldan uzun ortasında topu arka direkte önünde bulan Hakan Çalhanoğlu, düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı: 0-2
90+2. dakikada kendi yarı sahasından aldığı topla Çek Cumhuriyeti ceza sahasına kadar giren Oğuzhan Özyakup'un sağ çaprazdan vuruşunda, kaleci Vaclik golü önledi.
Maçın kalan bölümünde gol olmadı ve milli takım bu önemli mücadeleden 2-0 galip ayrılmayı başardı.

ÇEK CUMHURİYETİ: 0 - TÜRKİYE: 2

Stat: Generali Arena (Çek Cumhuriyeti)
Hakemler: Martin Atkinson, Michael Mullarkey, Stephen Child (İngiltere)

Çek Cumhuriyeti: Vaclik, Kaderabek, Suchy, Prochazka, Novak, Dockal (Dk. 78 Petrzela), Darida, Pavelka, Krejci (Dk. 54 Skalak), Sural (Dk. 67 Skoda), Lafata
Teknik Direktör: Pavel Vrba

Türkiye: Volkan Babacan, Şener Özbayraklı, Serdar Aziz, Hakan Balta, Caner Erkin, Ozan Tufan, Selçuk İnan, Hakan Çalhanoğlu, Oğuzhan Özyakup (Dk. 88 Mehmet Topal), Arda Turan (Dk. 85 Gökhan Töre), Cenk Tosun (Dk. 64 Volkan Şen)
Teknik Direktör: Fatih Terim

Goller: Dk. 62 Selçuk İnan (Penaltıdan), Dk. 80 Hakan Çalhanoğlu (Türkiye)
Sarı Kartlar: Dk. 32 Krejci, Dk. 34 Dockal, Dk. 47 Pavelka, Dk. 61 Novak (Çek Cumhuriyeti); Dk. 48 Şener Özbayraklı, Dk. 84 Volkan Şen (Türkiye)

MAÇTAN NOTLAR

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki kritik maçta Çek Cumhuriyeti'ne konuk olurken, son oynanan ve 3-0 kazanılan Hollanda maçının kadrosunda bir istisna dışında değişikliğe gidilmedi. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, A Milli Takım'ın Hollanda'yı mağlup ederek finallere gidebilme yolunda ümitlerini yeniden canlandırdığı karşılaşmaya ilk 11'de başlattığı kadroda tek değişiklik yaparak, sakatlığı bulunan Burak Yılmaz'ın yerine Cenk Tosun'u sahaya sürdü. Tecrübeli teknik adam, Hollanda karşılaşmasının aynı kurgusuyla takımını oynattı.

Cenk Tosun 2. maçında ilk kez 11'de

Milli oyuncu Cenk Tosun, A Milli Takım formasıyla ikinci kez bir maçta oynama fırsatı yakalarken, ilk kez 11'de görev aldı. 2014 Dünya Kupası Elemeleri'nde Türkiye'nin Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 15 Ekim 2013 tarihinde Hollanda'yı konuk ettiği ve 2-0 mağlup olduğu maçın kadrosunda yer alan Cenk, bu müsabakanın 74. dakikasında Selçuk İnan'ın yerine oyuna girerek ilk kez milli formayı giymişti. Başarılı oyuncu, A Milli Takım formasını tekrar giyebilmek için yaklaşık 2 yıl bekledi ve bu kez ilk 11'de sahaya çıktı.

Çek Cumhuriyeti'nde 4 değişiklik

A Grubu'nda şu ana kadar topladığı 19 puanla finallere gitmeyi garantileyen Çek Cumhuriyeti'nin kadrosundaki değişiklikler dikkati çekti. Çek Cumhuriyeti Teknik Direktörü Pavel Vrba, maç öncesi basın toplantısında bazı oyuncuları kalan maçlarında deneyebileceği yönünde yaptığı açıklamalarına paralel olarak, son oynadıkları Letonya karşılaşmasının ilk 11'nde 4 değişikliğe gitti. Vrba, Letonya karşısına ilk 11'de çıkan isimlerden kaleci Petr Cech ve Milan Skoda'yı yedeğe çekerken, David Limbersky ile Daniel Kolar'ı ise bu kez kadroya dahi davet etmedi. Öte yandan, Çek Cumhuriyeti Milli Takımı'na davet edilen Fenerbahçeli Michal Kadlec ve Tomas Necid ise yedekler arasında yer aldı.

Milli takıma büyük destek

Türk futbolseverler, Çek Cumhuriyeti karşısında A Milli Futbol Takımı'na büyük destek verdi. Müsabakayı izlemek için 21 bin izleyici kapasiteli Generali Arena'da yerlerini alan taraftarlar, kendilerine ayrılan bölümü doldurururken, diğer tribünlerde de oldukça fazla sayıda Türk futbolseverin olması dikkati çekti. Taraftarlar, maç öncesi ve müsabaka esnasında yaptıkları tezahüratlarla A Milli Takım'ın itici gücü oldular. Çek taraftarların müsabakaya ilgisi ise yüksek olmadı ve statta yer yer boşluklar göze çarptı. Müsabakayı Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile bazı yöneticiler de takip etti. Öte yandan, A Milli Futbol Takımı, Ankara'da meydana gelen terör saldırısında yaşamını yitirenler ve yine terör saldırısında şehit olan polisler için sahaya siyah bant takarak çıkarken, müsabaka öncesi saygı duruşunda bulunuldu.

A Milli Takım, Prag'dan zaferle dönüyor

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki 9. maçında Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 yenerek hanesine çok önemli 3 puan kazandırdı. Grubu üçüncü olarak tamamlayıp play-off turuna kalabilmek için Hollanda'yla kıyasıya bir rekabetin içinde olan milliler, rakibinin Kazakistan deplasmanında 2-0 galip gelmesinin ardından, güçlü rakibi Çek Cumhuriyeti'ni deplasmanda 2-0 mağlup ederek avantajını sürdürdü. Oldukça çekişmeli geçen maçın ikinci yarısında sonuca giden milli takım, 62. dakikada Selçuk İnan'ın penaltıdan bulduğu golle öne geçip, 79. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun golüyle skoru belirledi. Ay-Yıldızlı ekip, ilk maçı İstanbul'da 2-1 kaybettiği Çek Cumhuriyeti'ne ikinci müsabakada 2-0 üstünlük yakalarken, rakibine karşı deplasmandaki ilk galibiyetine de imza attı.

İzlanda maçında 1 puan yetecek

A Milli Takım'ın play-off etabına kalabilmesi için 13 Ekim Salı günü Konya'da İzlanda ile yapacağı maçtan alacağı 1 puan yeterli olacak. Grupta 15 puanla 3. durumda bulunan milli takım, 2 puan gerisinde bulunan ve averaj üstünlüğünü elinde bulundurduğu Hollanda'nın son maçını kazanması halinde dahi adını play-off etabına yazdıran taraf olacak.

Son 2 maçta 5 gol

Milliler, kötü başladığı Avrupa Şampiyonası elemelerindeki son 2 maçında 5 gole imza attı. Gruptan üçüncü olarak çıkıp play-off etabına kalma yolunda kritik maçlara çıkan milliler, Konya'da 3-0 kazandığı Hollanda karşılaşmasının ardından, grubun bir diğer güçlü ekibi Çek Cumhuriyeti'ni de rakip sahada 2 golle devirmeyi başardı.

Maç sonu büyük sevinç

Milli takım oyuncuları ve teknik heyeti, karşılaşmanın sona ermesinin ardından büyük sevinç yaşadı. Hakem Martin Atkinson'ın bitiş düdüğüyle birlikte saha içinde birbirlerine sarılan oyuncular, daha sonra tribünlere giderek taraftarları da selamladı. Öte yandan, 21 bin izleyici kapasiteli Generali Arena'daki müsabakayı 17 bin 190 kişinin izlediği duyuruldu.

İŞTE MÜTHİŞ MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]



90. DK: Sağ kanatta topla buluşan Vladimir Darida ortasını altıpasın içine doğru gönderiyor. O noktada topa iyi yükselen Pavel Kaderabek kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Volkan Babacan bu şutu kurtarmayı başarıyor.

90. DK Maçın sonuna oynanmamış süre olarak en az 3 dakika ilave ediliyor.

88. DK: Ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan David Pavelka şutunu çekiyor ancak savunmamız bu şutun kaleye gitmesini önlüyor.

88. DK: Millilerimiz üçüncü ve son oyuncu değişikliği hakkını da kullanıyor. Oğuzhan Özyakup oyundan alınırken, yerine Mehmet Topal oyuna dahil oluyor.

86. DK: A Milli takımımız ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Arda Turan, yerini Gökhan Töre'ye bırakıyor.

84. DK: Sol kanatta Volkan Şen, rakibi Marek Suchy'ye yaptığı müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

79. DK: GOOOOOOOOOLLLLLLLLL!!! Milli takımımız, Hakan Çalhanoğlu'nun golüyle farkı 2'ye çıkartıyor. Sağ kanatta topla buluşan Arda Turan, rakibi David Lafata'yı geçtikten sonra ceza yayının hemen sağından havadan şık pasıyla topu Hakan Çalhanoğlu'na atıyor. Hakan, topun kontrolünü sağladıktan sonra sağ ayağıyla sert bir şut çekiyor ve fileleri havalandırmayı başarıyor.

78. DK: Çek Cumhuriyeti üçüncü ve son oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Borek Dockal oyundan alınırken, yerine Milan Petrzela oyuna dahil oluyor.

75. DK: Orta sahada hava topu mücadelesinde David Lafata, Hakan Balta'ya faul yapıyor.

70. DK: Havadan uzun atılan pası Arda Turan, kafasıyla Volkan Şen'in önüne indiriyor. Ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Volkan Şen sol ayağıyla yerden sert bir şut çekiyor ancak sağ kale direğine çarpan top auta çıkıyor.

67. DK: Sağ kanatta topla buluşan Jiri Skalak son çizgiye kadar indikten sonra ortasını gönderiyor fakat kaleci Volkan Babacan topa rahat bir şekilde hakim olmayı başarıyor.

67. DK: Çek Cumhuriyeti takımı ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Josef Sural yerini Milan Skoda'ya bırakıyor.

64. DK: A Milli takımımızda ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Cenk Tosun oyundan alınırken, Volkan Şen oyuna dahil oluyor.


62. DK: GOOOOOOOOOLLLLLLLLL!!! Millilerimiz, Selçuk İnan'ın attığı penaltı golüyle 1-0 öne geçiyor. Penaltı vuruşu için topun başına geçen Selçuk İnan sağ ayağıyla kaleci Tomas Vaclik'in hemen sağından topu ağlarla buluşturmayı başarıyor.

55. DK: Ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Borek Dockal sağ ayağıyla sert bir şut çekiyor defansımızada çarpan top kaleci Volkan Babacan'ın ellerinde kalıyor.
undefined54'Sol kanatta topla buluşan Filip Novak pasını penaltı noktasının hemen gerisindeki Borek Dockal'a atıyor. Dockal'ın, topun gelişine sol ayağıyla çektiği şut kalenin üstünden auta çıkıyor.

54. DK: Müsabakada ilk oyuncu değişikliği Çek Cumhuriyeti takımında gerçekleşiyor. Ladislav Krejci oyundan alınırken, Jiri Skalak oyuna dahil oluyor.

53. DK: Cenk Tosun'un pasıyla ceza yayı çizgisi üzerinde sağ çaprazda topla buluşan Oğuzhan Özyakup sağ ayağıyla sert bir şut çekiyor fakat top farklı bir şekilde yandan auta çıkıyor.
undefined51'Serbest vuruş için topun başına Borek Dockal geçiyor. Dockal'ın, doğrudan kaleye göndermek istediği şut barajdan geri geliyor.

50. DK: Ceza yayımızın hemen önünde sol çaprazda Şener Özbayraklı, rakibi Josef Sural kayarak yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

46. DK: Kendi yarı alanımızda David Pavelka, Arda Turan'a yaptığı sert müdahale sonrasında hakem Martin Atkinson tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

46. DK: Hakem Martin Atkinson ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya A Milli takımımız başlıyor.


45. DK: Hakem Martin Atkinson ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor ve maçın ilk yarısı 0-0'lık skorla sona eriyor.

42. DK: Cenk Tosun'la duvar pası yaptıktan sonra topla buluşan Oğuzhan Özyakup ceza sahasının dışından sağ çaprazdan sol ayağıyla şutunu gönderiyor ancak top farklı bir şekilde kalenin sağından auta çıkıyor.

41. DK: Sağ kanattan Pavel Kaderabek ortasını altıpasın hemen önüne doğru gönderiyor. Müsait pozisyonda iyi yükselen Josef Sural kafa vuruşunu yapıyor fakat top doğrudan auta çıkıyor.
undefined38'Arda Turan'ın defansın arkasına doğru attığı uzun pasa hareketlenen Ozan Tufan sol kanatta ofsayta yakalanıyor.

35. DK: Ceza sahası çizgisinin hemen üzerinden sağ çaprazdan David Pavelka sağ ayağıyla şutunu çekiyor fakat top farklı bir şekilde kalenin sağından dışarı çıkıyor.

34. DK: Orta sahada yaşanan mücadele sırasında Borek Dockal, Oğuzhan Özyakup'a kayarak yaptığı sert faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

32. DK: Topla birlikte hızla çıkan Selçuk İnan ortasahının biraz ilerisinde rakibi Ladislav Krejci tarafından faule maruz kalıyor ve hakem Martin Atkinson sarı kartını Ladislav Krejci için kullanıyor.

30. DK: Sağ taraftan köşe vuruşu için topun başına Ladislav Krejci geçiyor. Krejci'nin penaltı noktasına doğru gönderdiği ortasını Arda Turan uzaklaştırıyor. Ceza sahası dışı sağ çaprazına açılan topu kontrol eden David Pavelka gelişine sert bir şut çekiyor ancak top farklı bir şekilde üstten auta çıkıyor.

26. DK: Ceza yayının hemen sağından Borek Dockal yerden sert bir şut çekiyor fakat top kendi takım arkadaşı Ladislav Krejci'den geri dönüyor.

24. DK: Ceza sahası dışı sol çaprazda Josef Sural'dan aldığı pasla topa hakim olan Vladimir Darida, sağ ayağıyla yerden bir şut çekiyor ancak top yandan auta çıkıyor.

22. DK: Borek Dockal'ın sağ kanattan açtığı ortası doğrudan kalecimiz Volkan Babacan'ın ellerinde kalıyor.

20. DK: Arda Turan'dan aldığı pasla topla buluşan Selçuk İnan ceza yayının hemen gerisinden şutunu çekiyor ancak bu zayıf şut farklı bir şekilde yandan auta çıkıyor.

19. DK: Sol kanatta Josef Sural, Caner Erkin'e faul yapıyor.

16. DK: Kaleyi tam cepheden gören bir noktada yaklaşık 30 metreden kazandığımız serbest vuruşta topun başına Hakan Çalhanoğlu geçiyor. Hakan'ın doğrudan kaleye çektiği şut barajdan geri geliyor.

14. DK: Hakan Çalhanoğlu'nun pasıyla topla buluşan Şener Özbayraklı kale ağzına doğru ortasını açıyor ancak kaleci Tomas Vaclik topa hakim olmayı başarıyor.

12. DK: Ceza sahası çizgisinin hemen yanında sol çaprazdan Çek Cumhuriyeti takımı serbest vuruş kazanıyor. Serbest vuruş için topun başına geçen Borek Dockal, ortasını arka direğe doğru gönderdiyor ancak top doğrudan auta çıkıyor.

11. DK: Sağ kanatta topla buluşan Pavel Kaderabek ortasını gönderiyor ancak savunmamızda Serdar Aziz topu tehlikeli bölgenin dışına çıkartmayı başarıyor.

8. DK: Ceza sahasının dışı hafif sol çaprazda topla buluşan Hakan Çalhanoğlu sol ayağıyla şutunu çekiyor ancak top Çek Cumhuriyeti defansından geri dönüyor.

6. DK: Caner Erkin'in defansın arkasına doğru attığı pasla topla buluşan Cenk Tosun bir anda kaleci ile karşı karşıya kalıyor. Cenk Tosun'un ceza sahasına girer girmez çektiği şut ağlarla buluşuyor ancak daha öncesinde yardımcı hakemin bayrağı Cenk için havaya kalkıyor.

2. DK: Sol kanattan gelişen atağımızda, Arda Turan pasını Oğuzhan Özyakup'a atıyor. Oğuzhan, son çizgiye kadar indikten sonra topu altıpasın içine doğru çeviriyor ancak kaleci Tomas Vaclik topa hakim olmayı başarıyor.

1. DK: Hakem Martin Atkinson maçın ilk düdüğünü çalıyor ve müsabakaya Çek Cumhuriyeti başlıyor.


ÇEK CUMHURİYETİ: Vaclik, Kaderabek, Prochazka, Suchy, Novak, Dockal, Pavelka, Krejci, Darida, Sural, Lafata

TÜRKİYE:  Volkan, Şener, Serdar, Hakan, Caner, Ozan, Selçuk, Hakan Çalhanoğlu, Oğuzhan, Arda, Cenk


MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada...

[PAGE]


2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A  Grubu’nda, ilk iki şansını yitirip, umutlarını play-off veya en iyi üçüncü olarak şampiyonaya gitmeye bağlayan A Millilerimiz, çok kritik iki maçının ilkine bugün çıkacak.

İzlanda ve Çek Cumhuriyeti’nin son 2 maç öncesi finallere kalmayı garantilediği grupta, Hollanda ile üçüncülük mücadelesi yapan ay-yıldızlılar, Çek deplasmanından iyi bir sonuçla dönmeyi amaçlıyor. Son maçını İzlanda ile oynayacak olan A Millilerimizin iki maçtan alacağı dört puan, play-off garantisi olacak.

Terim ile 115. maç

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, A Milli Takımı’nın başında 115. maçına çıkacak. Bugüne kadar Terim yönetimindeki 114 maçın 57’si galibiyetle sonuçlanırken, 28 yenilgi alındı. 29 karşılaşma ise beraberlikle tamamlandı. Fatih hocanın yönetimindeki ay-yıldızlılar 174 gol atıp, kalesinde 123 gol gördü.

Çekler ile 9. randevu

Türkiye ile Çek Cumhuriyeti bugün 9. kez karşı karşıya gelecek. Ay-yıldızlılar, Çek Cumhuriyeti ile 6’sı özel, 2’si resmi  olmak üzere 8 kez karşılaştı, bu müsabakaların 5’ini yitirdi, 2’sini kazandı, birinde de berabere kaldı. Bu maçlarda 9 gol atabilen ay-yıldızlı ekip, kalesinde ise toplam 20 gol gördü.

30-049.jpeg