Cardozo atıyor, Trabzon gülüyor

Cardozo atıyor, Trabzon gülüyor

Bordo-mavili takım, Paraguaylı yıldızın golle buluştuğu 8 maçta, 5 galibiyet ve 3 beraberlik alırken, yenilgi yüzü görmedi.

Kayseri Erciyes’i 2-1 mağlup ederek zirve takibini sürdüren Trabzonspor’u yine Oscar Cardozo sırtladı. Paraguaylı yıldız, Erciyes karşısında bordo-mavili takımı galibiyete taşırken, Süper Lig’deki gol sayısını da 12’ye çıkardı.

Ligde ilk 2 hafta sakatlığı yüzünden forma giyemeyen Cardozo, 18 maçın 11’inde 11’de sahaya çıktı. 1108 dakika forma giyen tecrübeli forvet ortalama 61,5 dakika oyunda kaldı. Cardozo ligde Gençlerbirliği maçında 3, Torku Konyaspor ve Medicana Sivasspor maçlarında ikişer, Gaziantepspor, Başakşehir, Mersin İY, Balıkesirspor ve Kayseri Erciyes maçlarında birer kez rakip fileleri havalandırdı. Ziraat Türkiye Kupası’nda Manisaspor maçında 2 gol, UEFA Avrupa Ligi’nde de Rostov karşısında 1 gol kaydeden Cardozo resmi maçlarda toplam 15 gol attı. Trabzonspor, Cardozo’nun gol attığı 8 maçta 5 galibiyet ve 3 beraberlik alarak mağlubiyet görmedi. 18 haftada 29 puan toplayan Karadeniz ekibi, Paraguaylı forvetin fileleri sarstığı maçlarda tam 18 puanı hanesine yazdırdı. Deneyimli oyuncu resmi maçlardaki 15 golün 13’ünü Avni Aker Stadı’nda kaydetti.

Evde huzur var

Avni Aker Stadı’nda Sivasspor’dan sonra Erciyesspor’u da yenen Trabzonspor bu sezon puanların büyük bölümünü evinde topladı. Bordo-mavili takım sahasında 10 maçta 6 galibiyet ve 3 beraberlik alırken, 1 kez mağlup oldu. Avni Aker’de 21 puan toplayan Karadeniz ekibi, rakip sahalardan ise sadece 8 puan çıkarabildi. Sahasındaki 10 maçta 24 gol atan Trabzonspor maç başına 2,4 gol ortalaması yakaladı, ligde kendi evinde en fazla gol kaydeden ekip oldu.

Uğur bilmecesi

Trabzonspor’un ara transferde Akhisar Belediye’den kadrosuna kattığı Uğur Demirok sakatlığı yüzünden henüz formayla buluşamadı. Bordo-mavili kulüpten başarılı stoperin durumuyla ilgili henüz net bir açıklama yapılmazken, Uğur’un, Fenerbahçe maçında forma giymesinin de şüpheli olduğu kaydedildi. Bu arada Trabzonspor dün izin yaptı. Karadeniz ekibi, Ziraat Türkiye Kupası’nda Akhisar Belediye ile salı akşamı deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarına bugün başlayacak.