Çakır'dan Başbakan'a forma hediyesi

Çakır'dan Başbakan'a forma hediyesi

Dünya Kupası'nda ülkemizi başarıyla temsil eden FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı makamında ziyaret etti.


Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,  2014 FIFA Dünya Kupası'nda görev yapan hakem Cüneyt Çakır'ı kabul etti.
 
Başbakan Erdoğan, 40 yıl aradan sonra Dünya Kupası'na katılarak Türkiye'yi temsil eden ilk Türk hakem Cüneyt Çakır ile Başbakanlık Merkez Bina'da  biraraya geldi.
 
Kabulün ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cüneyt Çakır,  Başbakan Erdoğan'ın, insanlığın zor günler geçirdiği ve yoğun temposunun olduğu  bir dönemde kendilerini kabul etmesini gurur verici olarak bulduklarını söyledi. 
 
Çakır şöyle konuştu: "Başbakanımızla çok keyifli bir futbol sohbeti yaptık. Kendisine Brezilya-Meksika maçındaki formamızı hediye ettik. İnşallah 2016'da hem Fatih Terim önderliğinde milli takımımız hem de biz hakemler olarak orada oluruz. Kendisinden övgüler almak tabii ki çok gurur verici bir şey. Biz  sadece burada Türk hakemliğini temsil etmiyoruz, ülkemizi temsil ediyoruz. Biz bu yolda yürürken birçok kişiden hayır duası alıyoruz. Herkese hakkını helal etsin... Başta Başbakan, Spor Bakanı, Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, MHK Başkanı Zekeriya Alp ve Onursal Başkanımız Şenes Erzik olmak üzere haberleriyle bizleri onurlandıran Türk basını, bütün emeği geçen hakem yöneticileri ve Türk halkına çok teşekkür ederiz. Onların duaları bizim en büyük destekçimiz oldu." 
 
Basına kapalı gerçekleşen ve yaklaşık 1 saat süren kabulde, Gençlik ve  Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve  UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik de hazır bulundu.