Çağla'nın akıl hocası Fatih Terim

Çağla'nın akıl hocası Fatih Terim

Çağla Büyükakçay'ın tarihi başarısında, deneyimli teknik adam Fatih Terim'in de payı olduğu ortaya çıktı.

WTA şampiyonluğu yaşayarak bir ilke imza atan 26 yaşındaki raket, dev rekabetin öncesinde hemşehrisi olan Fatih Terim’e danıştığını itiraf etti: “Kendisine ‘Tenis-futbol farketmez, hocam bu işin mental yönü çok önemli, bana ne tavsiye edersiniz?’ diye sordum ve O da bana yardımcı oldu.”

TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta şampiyon olarak büyük bir başarıya imza atan Çağla Büyükakçay, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. WTA’de kupa kazanan ilk Türk tenisçi olan 26 yaşındaki sporcu, kendisini zafere götüren faktörleri ve gelecek planlarını aktardı.

WTA sıralamasında ilk 100’e girerek 82. basamağa kadar tırmanan ve bu alanda da bir ilke imza atan Büyükakçay, turnuva öncesinde Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile bir araya geldiğini ve başarısında deneyimli çalıştırıcının da payı olduğunu itiraf etti. Kendisi gibi Adanalı olan ve sporcu motivasyonu konusundaki uzmanlığıyla bilinen Terim’in bu konudaki yardımının önemine dikkat çekti.

Çağla, “Samimi olmak gerekirse işin mental seviyesiyle nasıl baş ettiğime ben de inanamıyorum. Turnuva öncesinde antrenörüm ile Fatih Terim’in yanına gidip kendisiyle görüştük. Kendisine ‘Tenis-futbol farketmez, hocam bu işin mental yönü çok önemli, bana ne tavsiye edersiniz?’ diye sordum ve O da bana yardımcı oldu. Şampiyonluğa ulaştıktan sonra bizzat aradı ve ‘Kızım oradaydım, çok duygulandık ve mutlu olduk’ dedi. Bu da beni çok sevindirdi” diye konuştu.

‘Yeni ilkler peşindeyim’

10 senedir profesyonel tenisin içinde olduğunu ve en büyük başarısını kazandığını belirten Büyükakçay şöyle devam etti: “Birçok güzel şey yaşadım ama bu bir başkaydı. Hayatımdaki en güzel şeydi. İnanılmaz bir duygu boşalması oldu maçtan sonra. Biraz hissiz bir hale geldim. Şoktaydım açıkçası. Çünkü maç öncesi çok gerilmiş, günlerce kendimi tutmuştum. İstanbul Cup’ın benim için büyük önemi vardı. Her maç beni bir yere taşıyordu bunu düşünmemeye çalışıyordum.

Sabah kalkınca televizyonu açtım baktım herkes benden bahsediyordu. Olayın ciddiyeti o anda dank etti bana. Bayağı ağladım orada, koptum. Tabii ki her tenisçi gibi hayallerimden birisi ülkemin beni konuşması, başarımla gündeme gelmiş olmak. İlkleri başarmaya devam etmek. Bir Türk kızı olarak Türkiye’de yapılmamış olanı başarmak bana haz verdi. Ama daha fazlasını isteyeceğimi de biliyorum. Başka ilkleri de kazandırmayı istiyorum.”

‘Toprak-çim farketmez!’

Tenisin dört büyük turnuvasında da iyi sonuçlara imza atmak istediğini belirten Çağla şunları söyledi: “Grand slamlerde başarılı olmak istiyorum. Benim oyunum hemen hemen tüm grand slamlere uyuyor. Ancak çim şimdi farklı biraz. Wimbledon’da ilk kez bu sene ana tabloda oynayacağım. Daha önce elemelerde oynuyordum ama o farklı. Çünkü elemelerin yapıldığı çim ile ana tablonun çimi çok farklı.

Toprakta İstanbul’da iyi bir sonuç aldım. Antrenmanlarımı sert zeminde yapıyorum. O yüzden ABD Açık ve Avustralya Açık gibi turnuvalar daha yakın görünse de toprak zemine de uyuyor oyunum. İkisinin arasında benim için çok fark eden bir şey yok. Hepsinde başarılı olabileceğimi düşünüyorum. Grand slam şampiyonluğu her tenisçi gibi hayalim.”

‘Hedefim olimpiyat’

“Şu an en büyük hedefim olimpiyatlar. Oraya giderek de bir ilki gerçekleştirmek istiyorum. Üst seviyede oynamaya devam etmek istiyorum. Türkiye’de tenisin elçisi gibi olabilir ve bu konuda insanları motive edebilirsem çok mutlu olurum. Dünya sıralamasında ilk 50-30 ya da ilk 20’ye neden girmeyeyim? Teniste ülkenin adını daha fazla duyurmak istiyorum. Tenise ilgi duyan insanların sayısının artmasını istiyorum.”

Hülya Avşar’ın da içlerinde olduğu pek çok ünlü ismin, şampiyonluğun ardından arayarak kendisini tebrik ettiğini belirten Çağla, tenisin efsane ismi Monica Seles’in de mail yoluyla kutlama geçtiğini söyledi.

Milliyet