Bursaspor'un kardeş kulübü Priştine !

Bursaspor'un kardeş kulübü Priştine !

Bursaspor ile Kosova'nın FC Priştine Kulübü arasında yapılan kardeşlik protokolünün gecesi Tac Mahal Balo Salonu'nda gerçekleştirildi.

Geceye Başkan Recep Bölükbaşı, Yönetim Kurulu üyeleri, FC Priştine Kulübü Başkanı Remzi Ejupi ve kulüp yöneticileri, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Varlık, Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri, çeşitli derneklerin başkan ve yöneticileri ile taraftarlar katıldı.
Rumeli rüzgarlarının estiği gecede Kosova ve Bursa yöresi halk dansları gösterilerinin yanı sıra şarkıcı Rumeli Semih, Kosovalı şarkıcı Afrim Muqiqi söyledikleri şarkılar ile konukları eğlendirdiler. Gecede konuşan Başkan Recep Bölükbaşı, Türk halkı ile Kosova halkının kan bağlarının bulunduğunu ve kardeşlik duygularının devam ettirilmesi için gereken desteği vereceklerini belirtti.
 
BU GECENİN ANLAMI ÇOK BÜYÜK
 
Başkan Recep Bölükbaşı şöyle konuştu:
 
"Gerçekten onur ve gurur veren bir gece yaşıyoruz. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Bizlerin teklifine evet yanıtını veren Priştine Kulübü Başkanı Remzi Ejupi ve yöneticilerine bu kardeşlik adımını bizlerle attıklarını için çok teşekkür ediyorum. Dün imzalamış olduğumuz kardeşliğin çok büyük bir anlamı var. Kosova bizim hem kardeş ülkemiz hem dostumuz. Kopamadığımız bir ülke. Kan bağımızda var. Türkiye'ye Rumeli'den göç etmiş çok sayıda vatandaşımız var. Hala akrabalarımız orada. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de Türk halkı Kosova halkının yanında olacaktır. Kulübümüz 1963 yılında kurulmuş ve mazisi başarılar ile dolu. Türkiye'nin en büyük şehir takımıyız. Altı aylık yönetim süresince güzel şeyler oluyor. Bunları sadece yönetim kurulunun tek başına yapması mümkün değil. Başta Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, İlçe Belediye Başkanlarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve taraftarlarımızın desteğin, bütünlüğe ihtiyacımız var. Eğer bu olursa 2010 yılında başardığımız o güzel fotoğrafın yeniden oluşturulmaması için hiçbir neden yok. Bu gecenin anlamı çok büyük. Çünkü Priştine kulübü ile tarihi bir protokole imza attık. Bu kardeşlik sözde değil, özde kardeşlik olacaktır. Bizler önümüzdeki dönemde yönetici olmasak da bu kardeşliğin takipçileri olacağız. Rahmetli Başkanımız İbrahim Yazıcı döneminde de Kosova'dan misafirlerimiz geliyordu. Ancak görüşmelerimizde belli bir yere kadar gelebilmiştik. Kosova Üsküp Derneği yöneticileri bizlerle irtibata geçtiler ve kardeşlik için bize teklifle geldiler. Bizlerde hiç düşünmeden evet yanıtını verdik. Bu protokol ile hem A takım hem de altyapı düzeyinde bir takım etkinlikler ile birbirimize koşarak yardım edeceğiz. Belki protokolümüzde detaylı olarak madde madde yazmasa da biz gönlümüze yazdık."
 
KOSOVA'DAN SELAM GETİRDİK
FC Priştine Kulübü Başkanı Remzi Ejupi yaptığı açıklamada Bursa'da bulunmaktan ve Bursaspor Kulübü ile kardeş olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. Ejupi, "Sizlerle bir arada bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Kosova'dan sizlere selam getirdik. Kosova'yı hiçbir zaman unutmadınız. Savaştan önce ve sonra her zaman bizlere destek veriyorsunuz. Bu kardeşliğin oluşmasında emeği geçen Kosova Üsküp Türkleri Derneği'ne çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
 
SPORDA İLK KEZ KARDEŞLİK YAPILDI
Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Gündüz ise yaptığı açıklamada, "Bursaspor Başkanımız Recep Bölükbaşı'na çok teşekkür ediyorum. Bizlerin teklifine olumlu yanıt verdiler. Daha önce belediyeler arasında kardeşlikler oluyordu ama 102 yıl sonra Kosova ile sporda ilk kez bir kardeşlik anlaşması imzalandı. Her iki kulübümüze de yaklaşımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Recep Bölükbaşı, Priştine Kulübü heyetine teşekkür plaketi ve forma takdim ederken, Priştine Kulübü Başkanı Remzi Ejupi ise Başkan Recep Bölükbaşı'na 92 yaşında olan Priştine Kulübü'nün formasını ve Kosova simgesi olan bibloyu hediye etti.
 

DHA