Bursaspor'dan Şenol Güneş açıklaması...

Bursaspor'dan Şenol Güneş açıklaması...

Bursaspor İkinci Başkanı Hasan Gülayan, transferlerle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Gülayan, Bursaspor’un transfer döneminde 6-7 oyuncu alacağını, bunun bir tanesinin dünya çapında bir yıldız olacağını, Bursaspor’dan hiçbir futbolcuyu menfaatler dışında satmayacaklarını söyledi. 
Bursaspor İkinci Başkanı Hasan Gülayan, İhlas Haber Ajansı’na kulüp ve transferlerle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Sponsorluk ile ilgili çalışmaların Haziran ayında netlik kazanacağını belirten Gülayan, “Haziran ayında Locos ile bir görüşmemiz var. Bursaspor’un en önemli işi Locos ile sponsorluk anlaşması ve biz bunu bitirmek istiyoruz. Locos ile hem stadyum reklamı hem de forma reklamı hakkında görüşüyoruz. Sponsorumuz dünya markası olursa kulüp de dünya markası olur. Bu yüzden sponsorluk çok önemli” diye konuştu.
 
FERNANDAO’NUN DURUMU NE OLACAK?

Transfer gündeminden düşmeyen Jose Fernandao’nun maliyetinin 6 milyon Euro olduğunu hatırlatan Gülayan, “Ama bunları aşağı çekip, Bursaspor’un alabileceği duruma geldikten sonra biz bu futbolcumuzu vermek istemiyoruz. Fernandao’nun Bursa’da kalması için uğraşacağız. Fernandao, Bursaspor’un bütçesini aşarsa, biz kulübümüze yara vermek istemeyiz. Biz Bursaspor’un parasını çarçur etmek istemiyoruz. Onun gibi bir futbolcu buluruz. Bursaspor futbolcusuz kalmaz” dedi.
 
ŞENOL HOCA VE JOSUE KESİN KALIYOR
Şenol Güneş ve Josue’nin durumlarıyla ilgili kesin bir dille konuşan Gülayan, “Josue Pesqueira Bursaspor’da mutlu. Bursaspor’da paralarını alıyorlar, mutlulular, yanlış bir durum yok. Josue’nin olma olasılığı yüzde 99. İstediğimiz, başarılı bir futbolcumuz. Josue Bursaspor’da kalacak. Bu konu kesin. Biz ligin bitmesini bekliyoruz. Bu bir günde bitireceğimiz bir iş. Şenol hocamız Bursaspor’da mutlu, Bursa taraftarı seviyor. Bursaspor’da başarılı bir hocamız. Hocamızın gitmesini hiçbir zaman arzu etmiyoruz. Şenol hocamızın başka bir kulübe gitme şansı yok” şeklinde konuştu.
 
“BURSASPOR’UN MENFAATİ VARSA 'EVET' DERİZ”

Gülayan, transferlerle ilgili Şenol hoca ile 2 ay önce görüşmelere başladıklarını dile getirerek, lig bitince yapılacak transferlerin netleşeceğini belirtti. Gülayan, “Gidecek bir futbolcu yok ama Bursaspor’un menfaati olacak bir işte biz futbolcu satmayız diye bir şey yok. Futbolcumuz ile ilgili değerinin üzerinde bir rakam geldiğinde bunu değerlendiririz. Bursaspor’un menfaati için evet deriz” ifadelerini kullandı.
 
TÜM TÜRKİYE BURSASPOR’U ZEVKLE İZLİYOR
Bursaspor’un bu sezon birçok puanının çalındığına dikkat çeken Gülayan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu sezon birçok puanımız bir şekilde çalındı. Bursaspor’un yeri beşinci sıra değil üçüncü sıra olmalıydı. Sezonun ilk maçlarında daha takım olamamıştık ama bugün Türkiye Bursaspor’u zevkle seyrediyor. Bursaspor bu sezonu başarılı geçirmiştir. En çok gol atan takımız. Geçen yıllarda milli takımda doğru düzgün futbolcumuz yokken, bugün milli takım formasını giyen 6-7 oyuncumuz var. Gol kralı Bursaspor’dan çıktı. Bursaspor’u seyretmek zevk.”
 
BURSASPOR’A DÜNYA YILDIZI GELECEK Mİ?
“Transfer döneminde 6-7 oyuncu alacağız” diyen Gülayan, hiçbir futbolcuyu satmayı düşünmediklerine vurgu yaparak, “Değerinin üzerinde bir teklif varsa da o futbolcumuzu satarız. Bursaspor’un menfaati çok önemli. Ama takımı bozmamaya çalışacağız. Hedefimiz Bursaspor’u şampiyon yapmak. Bunun için yıldız futbolcu da düşünüyoruz. Ama bu yıldız futbolcunun takımı bozmaması lazım. Eğer takımı bozacaksa yıldız futbolcu da düşünmüyoruz. Bütçemize uyumlu dünya çapında bir yıldız futbolcunun Timsah Arena’da Bursaspor formasını giymesini isteriz ama takımı bozmaması da gerekiyor” açıklamasını yaptı.