Bursaspor'dan Emre Belözoğlu açıklaması

Bursaspor'dan Emre Belözoğlu açıklaması

Necmettin Kocaman, "Bunu bir kere kabul etmemiz gerekli, Emre çok iyi bir futbolcu ama hiç gündemimizde olmadı" dedi.

Bursaspor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Necmettin Kocaman, Fenerbahçe'de sözleşmesi yenilenmeyen Emre Belözoğlu ile ilgili, "Bunu bir kere kabul etmemiz gerekli, Emre çok iyi bir futbolcu ama hiç gündemimizde olmadı" dedi.

Kocaman, AA muhabirine, takımın yarın Özlüce Tesisleri'nde toplanarak sezon hazırlıklarına başlayacağını ve Bursa'da 20 gün çalıştıktan sonra 11 günlük kamp için Almanya'ya gideceklerini söyledi.
 
Yönetim kurulunun, yeni sezonda güçlü bir kadro oluşturmak için yoğun bir çaba içinde bulunduğunu belirten Kocaman, "Öncelikle şampiyon hocamızı yeniden kulübümüze kazandırdık. Ardından defansta birtakım eksiklerimiz vardı, onları giderdik. Erdem Özgenç ve Sivok'u kadromuza dahil ettik. Kalecimiz Harun Tekin geçen sezon iyi performans göstermesine karşın kaledeki rekabeti artırma adına Mert Günok'u transfer ettik" diye konuştu.

Kulüp Başkanı Recep Bölükbaşı'nın, Josue'nin transferini sonuçlandırmak adına Portekiz'e gittiğini aktaran Kocaman, ayrıca başka bir iki oyuncu için görüşmelerde bulunacağını bildirdi.

Volkan Şen ve Ozan Tufan'ın durumu

Keyif veren bir takım oluşturmak için çalışırken takımdaki oyuncular hakkında ortaya atılan iddialardan rahatsızlık duyduklarını anlatan Necmettin Kocaman, geçen sezon teknik direktör Şenol Güneş ve birçok futbolcuya teklifler yapıldığını dile getirdi.

Güneş ve bazı oyuncuların takımdan ayrıldığını hatırlatan Kocaman, şöyle devam etti:

"Şimdi Volkan Şen ve Ozan Tufan konuşuluyor. Ozan, 2018 yılına kadar sözleşmeli oyuncumuz. Ona keza Volkan da sözleşmeli oyuncumuz. Bize şu an ne Ozan Tufan ne de Volkan Şen ile ilgili resmi bir teklif ulaşmadı. Kadromuzu bozmayı düşünmüyoruz. Asla böyle bir şey söz konusu değil ama bunu her zaman başkanımız da ifade ediyor, Bursaspor'un şartları, menfaatleri uyduğu takdirde gidenler de aramıza katılanlar da olabilir ancak şu an böyle bir şey söz konusu değil. Camiamız bu konuda son derece rahat olsun. Bizler şu an takımımıza yapılacak takviyeleri konuşuyoruz. Hücum hattına oyuncu almayı düşünüyoruz. Orada eksiklerimiz var. Görüştüğümüz 3-4 oyuncu var. Belli yerlere geldiğimiz oyuncular var. Bu hafta veya önümüzdeki hafta içinde alacağımız oyuncular var. Yabancı oyuncu transferi kolay değil. Bursaspor'un birtakım gerçekleri var. En iyisini bulmaya çalışıyoruz. Gerekli takviyeler yapılacak. Gidenlerin daha iyisini getirmek için çalışıyoruz."

"Asla Emre'yi düşünmedik"

Necmettin Kocaman, Fenerbahçe'de sözleşmesi yenilenmeyen Emre Belözoğlu ile ilgilendikleri yönündeki iddiaların da gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Belözoğlu'nun sarı-lacivertli kulüple ilişiğinin kesilmesinin ardından Bursaspor camiasından bu oyuncu hakkında çok fazla soru aldıklarını anlatan Kocaman, "Bunu hocamızla ve yönetimimizle değerlendirdik. Böyle bir şey söz konusu değil. Bunu bir kere kabul etmemiz gerekli, Emre çok iyi bir futbolcu ama hiç gündemimizde olmadı. O anlamda taraftarımıza net bir mesaj veriyorum; asla Emre'yi düşünmedik" ifadelerini kullandı.

Kocaman, yeşil-beyazlı kulüpte 2007 yılından bu yana iki senelik ara dışında sürekli yöneticilik yaptığını anımsatarak, idareci olarak şampiyonluk sevincini yaşamanın ayrı bir gururu olduğunu belirtti. Bursaspor'un yeni bir şampiyonluk sevincini yaşayabileceğine inandığını anlatan Kocaman, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yeni bir şampiyonluk yaşamamamız için bir neden yok. Yeni stadımızda bunu yaşamak en büyük dileğimiz ve bunun için de gece gündüz çalışıyoruz. Türkiye'nin en büyük taraftarına sahibiz. Bununla da her daim iftihar ediyoruz ancak başarıya giden yol da birlik ve beraberlikten geçer. Geçen sezon tüm Türkiye'de olduğu gibi bizim de taraftarımızın maçlara ilgisinde azalma yaşanmıştı ancak bu sezon kuracağımız takım, elde edeceğimiz sonuçlarla bir bütün olacağız ve başarıya birlikte yürüyeceğiz."