Bursaspor yine kayıp !

Bursaspor yine kayıp !

Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 3. hafta maçında Medipol Başakşehir sahasında Bursaspor'u 2-1 yendi.

Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 3. hafta maçında Medipol Başakşehir ile Bursaspor karşı karşıya geldi. Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan mücadelede Medipol Başakşehir, Bursaspor'u 2-1 mağlup etti. Bursaspor karşılaşmayı 10 kişiyle bitirdi.

İLK YARI

5. dakikada orta alandan atılan uzun topa hareketlenen Emre Taşdemir, soldan ceza alanına girdi. Genç oyuncunun çaprazdan uygun durumda yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.
7. dakikada Emre Taşdemir'in soldan yerden ortasında De Sutter, altıpas içi ön direkte istediği vuruşu gerçekleştiremeyince top auta çıktı.
19. dakikada ev sahibi ekip, öne geçen golü buldu. Mahmut Tekdemir'in savunma arkasına gönderdiği topa hareketlenen Visca, sağ çaprazdan ceza alanına girdi. Kaleci Mert'in çıkarak açıyı kapatma çabasına rağmen bekletmeden vuruşunu yapan Boşnak oyuncu, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0
40. dakikada konuk ekip Bursaspor, skorda eşitliği sağladı. Sağ kanatta köşe gönderine yakın yerde kazanılan serbest atışı Josue kullandı. Bu oyuncunun ortasında altıpas içinde iyi yükselen Bekir Yılmaz, ön direkte yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlara yolladı: 1-1
Müsabakanın ilk yarısı karşılıklı atılan gollerle 1-1 beraberlikle tamamlandı.

İKİNCİ YARI

52. dakikada Stoch'un ara pasında ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Dzsudzsak, bekletmeden şutunu çekti. Kaleci Volkan Babacan topu kornere çeldi.
58. dakikada Mossoro'nun savunmanın arkasına gönderdiği topta Mehmet Batdal, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı kontrol edemeyince, önemli bir fırsatı harcadı.
66. dakikada Bursaspor sahada 10 kişi kaldı. Rakip yarı alanda Uğur Uçar'a faul yapan Josue'ye, maçın hakemi Halis Özkahya ikinci sarı karttan kırmızı kartı gösterdi.
74. dakikada Medipol Başakşehir, maçta bir kez daha öne geçti. Mossoro'nun ara pasında sağdan ceza alanına giren Visca, kaleci Mert'in yanından topu ağlarla buluşturdu: 2-1
Mücadelenin kalan bölümünde iki takım adına da önemli bir pozisyon yaşanmadı ve karşılaşma Medipol Başakşehir'in 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

MEDIPOL BAŞAKŞEHİR: 2 - BURSASPOR: 1

Stat: Başakşehir Fatih Terim
Hakemler: Halis Özkahya, Erdinç Sezertam, İsmail Şencan

Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Uğur Uçar, Bekir İrtegün, Yalçın Ayhan, Ferhat Öztorun (Dk. 64 Alparslan Erdem), Mahmut Tekdemir, Badji (Dk. 57 Mossoro), Visca, Emre Belözoğlu, Doka, Mehmet Batdal (Dk. 87 Cikalleshi)
Teknik Direktör: Abdullah Avcı

Bursaspor: Mert Günok, Advincula, Serdar Aziz, Sivok, Emre Taşdemir, Hosogai (Dk. 83 Jorquera), Bekir Yılmaz (Dk. 71 Şamil Çinaz), Dzsudzsak, Josue, Stoch (Dk. 71 Sercan Yıldırım), De Sutter
Teknik Direktör: Ertuğrul Sağlam

Goller: Dk. 19 ve 74 Edin Visca (Medipol Başakşehir), Dk. 40 Bekir Yılmaz (Bursaspor)
Kırmızı Kart: Dk. 66 Josue Pesqueira (Bursaspor)
Sarı Kartlar: Dk. 72 Emre Belözoğlu (Medipol Başakşehir); Dk. 34 Stoch, Dk. 76 Sivok, Dk. 90 Sercan Yıldırım (Bursaspor)

MAÇTAN NOTLAR

Medipol Başakşehir siftah yaptı

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Bursaspor'u 2-1 yenen Medipol Başakşehir, bu sezonki ilk galibiyetini aldı. Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki 3. hafta mücadelesinde ligin puansız iki ekibi Medipol Başakşehir ile Bursaspor karşı karşıya geldi. Karşılaşmada eşitliği ilk bozan taraf 19. dakikada Visca ile ev sahibi takım oldu. Bu gole 40. dakikada Bekir Yılmaz ile karşılık veren yeşil-beyazlılar, 66. dakikada Josue'nin ikinci sarı karttan kırmızı kart görmesiyle sahada 10 kişi kaldı. Bir kişi fazla oynamanın avantajını kullanan Medipol Başakşehir'de Visca, 74. dakikada rakip fileleri bir kez daha havalandırırken, karşılaşmanın da skorunu belirledi: 2-1. Sezonun ilk haftasında sahasında Antalyaspor'a 3-2, ikinci hafta ise deplasmanda Kasımpaşa'ya 1-0 yenilen Medipol Başakşehir, bu sonuçla ligdeki ilk puanlarını almış oldu.

Bursaspor yine kaybetti

Geçen sezon gösterdiği performansla beğeni toplayan Bursaspor, bu sezon ligdeki 3 maçından da mağlubiyetle ayrıldı. Sezonun ilk haftasında deplasmanda Trabzonspor'a 1-0 kaybeden yeşil-beyazlılar, ikinci haftada da sahasında Gaziantepspor'a aynı skorla boyun eğmişti. Medipol Başakşehir'e de 2-1 yenilen Bursaspor, ilk 3 haftayı puansız kapattı.

De Sutter ve Hosogai ilk kez forma giydi

Bursaspor'un yeni transferleri Tom Denise De Sutter ile Hajime Hosogai, ilk kez yeşil-beyazlı formayı giydi. Karşılaşmada 90 dakika süre alan yeni transferlerden De Sutter, etkisiz bir görüntü çizerken, 83 dakika sahada kalan Hosogai ise mücadeleci futboluyla dikkati çekti.