Bursaspor, Sutter ile 3 yıllık sözleşme imzaladı

Bursaspor, Sutter ile 3 yıllık sözleşme imzaladı

Bursaspor, Belçika’nın Club Brugge takımından transfer ettiği Tom De Sutter ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Yeşil-beyazlı takımın yeni transferi Tom De Sutter için Özlüce Tesisleri’nde imza töreni düzenlendi. Sutter’in imza törenine yeşil-beyazlı takımın taraftarları da büyük ilgi gösterdi. Taraftarlar imza töreni öncesinde Sutter lehine tezahüratlarda bulundu.

Önemli bir futbolcuyu kadrolarına kattıklarını dile getiren Bursaspor Futbol Şube Sorumlusu Necmettin Kocaman, “Sutter, iki akşam öncesi Şampiyonlar Ligi’nde Club Brugge’nin oynadığı Manchester United maçında forma giydi. Golcümüzü Club Brugge kulübünden 3 yıllığına renklerimize bağlıyoruz. Sutter, deneyimiyle takımımıza değer katacaktır. 18 kez Belçika milli takımında forma giyen Sutter, lider karakterli futbolcularımızdan biri olarak öne çıkacaktır. Camiamıza yakıştığından da şüphe duymadığımız Tom De Sutter, hayırlı olsun” dedi.
 
“DAHA ÖNCE BÖYLE KARŞILANMAMIŞTIM”
 
Sözlerine ‘Merhaba Bursa’ diyerek başlayan Belçikalı golcü ise, şunları söyledi:
“Öncelikle herkesi burada, bu şekilde görmek benim için mutluluk verici. Daha önce hayatımda böyle bir şeyle karşılaşmamıştım. Bu benim için çok değerli. Aynı zamanda kulüpteki büyüklerimize teşekkür ediyorum. Bana güven ve şans verdiler. İyi bir sezon geçireceğimi düşünüyorum. Neden olmasın, belki 5 sezon önceki gibi şampiyon olabiliriz.”
 
“TAKIMA UYUM SAĞLAMAK İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM”

 
Takımla 2 antrenman yaptığını vurgulayan tecrübeli golcü, “Yalnızca iki gün takımla çalışma fırsatı buldum. Çok iyi tesislerimiz var. Çok kaliteli takımımız var. 2 kez antrenman yapabildim. Takıma uyum sağlamak için elimden geleni yapacağım. Arkadaşlarım da bana yardımcı olacaktır. İyi bir takımız, potansiyeli olan bir takımız. İleri ki günlerde çok iyi işler yapacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
 
“TAKIMIN HEDEFİ ÖNEMLİ"

Sutter, gol hedefinin sorulması üzerine, "Bunu bana Belçika'da da soruyorlardı. Orada da gol hedefim sorusuna genelde cevap vermedim. Şu anda tek hedefim var o da takımla birlikte ilk 4'de olmak. Başarabilirsek daha da yukarı çıkmak. Takımın hedefini tutturabilirsek benim kişisel hedeflerimin bir önemi yok. Takımın hedefleri önemli” cevabını verdi.

Törenin ardından Sutter, kendisine ilgili gösteren taraftarlara imza dağıtıp, hatıra fotoğrafı çektirdi.