''Bursa taraftarı, Beşiktaş'tan özür bekliyor''

''Bursa taraftarı, Beşiktaş'tan özür bekliyor''

Bursaspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ali Turan, Bursa taraftarının Beşiktaş'tan özür beklediğini söyledi.

Bursaspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ali Turan, Spor Toto Süper Lig'de 22 Eylül'de Beşiktaş ile oynayacakları müsabakada tek hedeflerinin galibiyet olduğunu söyledi.

Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezona Bursa'da Galatasaray mücadelesiyle başladıklarını ve hak etmedikleri bir yenilgi aldıklarını belirtti.

Bunun ardından deplasmanda Gençlerbirliği'ni yenerek moral bulduklarını dile getiren Turan, iç sahadaki Beşiktaş müsabakasında da galibiyet almaya odaklandıklarını anlattı.

Yönetici, teknik heyet, oyuncu ve taraftarların galibiyetten başka düşüncesi olmadığını vurgulayan Turan, futbolcuların antrenmanlardaki hırslarını görünce bu konuda umutlandıklarını ifade etti.

Takımın iyi durumda olduğuna ve yeni transferlerin uyum sorununu aştığına değinen Turan, karşılaşmada özellikle Fernandao'dan gol beklediklerini aktardı.

"Skor ne olursa olsun, Bursaspor'un galibiyetiyle bitecek bir sonuç olsun" diyen Turan, iki takım taraftarları arasındaki gerginliğin kendilerinden kaynaklanmadığını, sorumluluğun Beşiktaş camiasında olduğunu öne sürdü.

Turan, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın geçen yıl "barış girişimi" başlattığını hatırlatarak, yönetici, teknik heyet ve futbolcular arasında zaten bir husumet bulunmadığını, olayın ancak iki takım taraftarları arasında çözülebileceğini kaydetti.

Maç için kente gelecek Beşiktaş kafilesini en iyi şekilde karşılayıp uğurlayacaklarını bildiren Turan, "Ligden düştüğümüz sene söylenenler, İstanbul'da Beşiktaş'la yaptığımız maçta taraftarlara yönelik saldırı, camiamızda ciddi bir travmaya neden oldu. Barış sağlanabilir ama bize, taraftarlarımıza haksızlık yapıldığını kabul etmeleri lazım. Taraftarlarımız ciddi bir özür bekliyor" diye konuştu.