Burak Yılmaz: Türkiye'den teklif aldım

Burak Yılmaz: Türkiye'den teklif aldım

Çin Ligi ekiplerinden Beijing Guoan'da forma giyen milli yıldız Burak Yılmaz, transferi hakkında konuştu

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Burak, "Şu anda takımımda mutluyum; ama yazın transferle ilgili ne olur bilemiyorum" dedi.

Sakatlık süreci

Çok şükür iyi gidiyor biraz ağrılarım var ama en kısa zamanda sahalara döneceğim. Bu zaten tüm doktorların da bildiği gibi 3 hafta içerisinde sahlara döneceğim. Koşulara da başladım 3 gündür.

Milli Takım'ın Finlandiya maçı
Ben milli takımda kolay bir maç oynamadım. Geçen maç Kosova maçı. Grubun en kolay rakibi denilse de, en zor maçımız oldu. Bu seviyelerde kolay maç yok. Finlandiya İzlanda deplasmanında 2-1 öndeyken, son 5 dakikada yediği gollerle 3-2 yenild. Finlandiya çok sert ve agresif bir takım ama biz onlardan iyiyiz. Yarın da gereğini yapacağız, kazanacağız. Kaybetmek değil beraberlik dahi düşünmüyoruz. Puan kaybında işimiz sıkıntıya düşecek. Finlandiya çok iyi, sert bir takım ama yarın şanslarının olmadığını düşünüyorum 

Cenk ve Enes yorumu
Benim yokluğum diye bir şey yok. İkisi de çok iyi performans sergiliyorlar. İkisi de aslan gibi oynuyor, gol atıyor. Bireysel performansları çok iyi. Hangisi görev alacak bilmiyorum. İkisi birden de oynayabilir. İkisinin de elinden geleni, gereğini yapacağını düşünüyorum. Nazar değmesin. Çok iyi gidiyorlar. Gerekiğini yapacaklarından en ufak bir endişem yok.

Türkiye elemelerde zorlanıyor mu?
Bu seneki elemelerde de, geçen sene de bu sorunu yaşadık. Bir önceki sene de yaşadık. Sorun yaşasak da finallere gidip gereğini yapabilen bir takımız. Şanssız başlangıç olabilir, önümüzdeki maçlarda ivme kazanıp bu gruptan çıkarız diye düşünüyorum. Takımımız çok iyi, aslan gibi bir takımız. Milli takım oyuncusu olmak başka bir şey. İster Avrupa'da, ister alt ligde, ister büyük takımda, ister sırdan bir takımda oynayın oynayın milli futbolcu olmak farklı bir durum. İyi, genç arkadaşlarımız var. İvme yakalayıp gruptan çıkacağmızı inanıyorum.

Trabzonspor'dan teklif aldı mı?
Sayın başkanımız Muharrem Usta ve asbaşkanımız Ahmet Çubukçu ile daha dün konştum. Kendileri ile transfer ya da bu tarz söylemlerle alakalı bir görüşmem olmadı. Sürekli görüşüyoruz, çok seviyorum onları ve camiayı. Problemler yaşanmış olsa da, Trabzonspor'la samimi ilişkilerimiz var. Transfer, isteme, teklifi kabul etme veya etmeme di,ye bir şey yok. Kısa vadede Türkiye'ye dönmeyi düşünmediğimi daha önce de söylemiştim. Hayat bu belli olmaz. Büyük konuşmak istemiyorum ama kısa vadede dönme gibi bir düşümce yok.

Şenol Güneş ile yediği yemek
Şenol hocamla her zaman görüşüyorum. Galatasaraylı yöneticilerle, Trabzonspor'lu yöneticilerle de görüşüyorum. Şenol Güneş'in üzerimdeki emeğini hepimiz biliyoruz. Dostane bir görüşmeydi. Onun başarılarıyla gurur duyuyorum. O da nenimle gurur duyar. Benim insani ilişkilerim kuvvetlidir. Herhangi bir transfer görüşmesi yapmadım. Transfer sadece hocalara ve başkanlara bağlı değil. Menajerlerimiz var. O görüşmelerden transfer düşüncesi çıkarmamak lazım. İnsani duygularla görüştüğüm insanlar.

"Türkiye'den resmi teklif aldım"
Resmi teklif aldım Türkiye'den ama hiçbir kulübün adını söylemem. Menajerlerim de söylemeyecektir. Şu anda dönmeyi düşünmüyorum. Transfer dönemlerinde ne olur bilinmez ama mutluyum Çin'de. Herhangi bir sıkıntım yok. Ocak ayında teklif almıştım Türkiye'den.

Arda ve Selçuk'un Çin'e gitme ihtimali
Çinliler Arda ve Selçuk'u soruyor. Onları takip ediyor. Bana soruyorlar, ben de gereğini söylüyorum. Kolay değil oraya gitmek. Dünyanın her yerinde biliniyor, seviliyorlar. İnşallah hayırlısı. Onların adına ne desem yanlış olur. Onlar gelir-gider bir şey diyemem.

"Kulübüme ayıp etmiş olurum"
Ben şu an için transferle alakalı konuşursam kulübüme ayıp etmiş olurum. Kulübüm beni mutlu etmek için her şeyi yaparken, transfer hakkında konuşmam aklımda gitme düşüncesi var gibi algılanır. Önümüzdeki dönem ne olur bilemiyorum.

Takımın durumu
İlk maçta şanssız bir şekilde 2-1 yenildik, ikinci maçta 1-1 berabere kaldık. İki maçta en zor takımlarla başladık. Şimdi iki maçımız var içeride. Toparlamaya çalışiyoruz. 2 maçta 2 gol attım. İyi başladım, bir golcü için önemli. Toparlayacağız umarım takım olarak.

Galatasaray ve Beşiktaş sözleri
Galatasaray'ın başındakiler problemleri biliyorlardır. İnşallah bunları iyi teşhis edip gereğini yaparlar. Bu sezon için Galatasaray iyi gitmedi, iyi gitmiyor. Temennim iyi olurlar. Beşiktaş Avrupa'da inşallah finale kadar giderler. Başarılar diliyorum. Galatasaray'ın kötü gidişi var, inşallah başındakiler, teşhisi koyup gerekli hamleleri yapar. Bir sezon biri iyi olacak, biri kötü olacak. Önümüzdeki sene hepsi toparlayacaktır. Beşiktaş inşallah finale kadar gider, ben inanıyorum kupayı alacağına. İyi futbolcuları, güzel bir stadı, iyi taraftarları ve atmosfer var"