Burak Yılmaz ne kadar kazanacak ?

Burak Yılmaz ne kadar kazanacak ?

Çin ekibine transfer olan Burak Yılmaz, 32 milyon euro (104 milyon lira) alacak.

Cim-Bom’un golcüsü, Çin’in Beijing Guoan takımına transfer oldu. 4 yıllık anlaşma sağlayan Burak, Arda Turan ile aynı paraya anlaştı. Galatasaray da futbolcunun bir yıllık bedeli kadar olan 8 milyon euroyu bonservis bedeli olarak alacak.

Galatasaray’da dün bir sürpriz yaşandı, Torku Konyaspor maçına hazırlanan sarı-kırmızılıların golcüsü Burak Yılmaz, Çin’in Beijing Guoan Kulübü’ne transfer oldu.

Türkiye’de kapanan transfer dönemi sonrasında sarı-kırmızılılarda kaldı sanılan Burak, Çin kulübünün yıllık 8 milyon euroluk teklifine hayır diyemedi. Burak bu bedelle Barcelona forması giyen Arda Turan’ı da yakaladı. Maaş konusunda Türk futbolcular arasında bir anda zirveye ortak olan Burak Yılmaz, rekortmenler arasına girdi.

Cim-Bom’un golcüsünün 4 sezon olmak üzere toplam 32 milyon euroluk (Yaklaşık 104 milyon lira) sözleşmeye imza atacağı bildirildi. Bu rakamlara tüm bonusların dahil olduğu dile getirildi.

Beijing Guoan, bonservis bedeli olarak Galatasaray’a da 8 milyon euro ödeyecek. Sarı-kırmızılı kulüp bu parayı kasasına koyarken, Burak Yılmaz’a 3,5 yılda vereceği 12 milyon eurodan da kurtulmuş olacak. Ancak Burak’ın Trabzonspor’dan transferi sırasında yapılan anlaşmaya göre 8 milyon euroluk bonservis bedelinin yüzde 25’i Trabzonspor’a gidecek. Böylece sarı-kırmızılılara 6 milyon euro kalacak.

Bu sezon taraftarıyla arası bozuk olan Burak Yılmaz, bu durum nedeniyle oldukça sıkıntılıydı.

Milliyet