Bruno Alves güven kazandı

Bruno Alves güven kazandı

Fenerbahçe’de savunmadaki başarısıyla öne çıkan Bruno Alves de alkış alanlar arasına girdi.

Sezon başında savunmadaki dengesiz ve istikrarsız futbolu nedeniyle güven kaybeden Portekizli savunmacının son durumu sevinç yarattı. Alves hem form tuttu hem de Kjaer ile uyum yakaladı.

Son haftalarda çıkışa geçen Fenerbahçe’de savunmadaki başarısıyla öne çıkan Bruno Alves de alkış alanlar arasına girdi. Sezon başında defansta ağır kalması ve istikrarsız performansı gerekçesiyle eleştirilen Portekizli stoperin son durumu olumlu karşılandı.

Sarı-lacivertli forma altında 3. sezonunu geçiren Alves, hem yaşının 34’e dayanması hem de sıkça transfer haberlerine konu olması nedeniyle tepki topluyordu.

Ancak haftalar geçtikçe kendini toparlayan tecrübeli futbolcu, ilk etapta Simon Kjaer ile uyumlu bir hava yakaladı. Tandemdeki uyum sayesinde başarılı bir görüntü çizen 34 yaşındaki oyuncu, risk oranını da azalttı.

Hamlelerinde daha sakin kalmaya gayret eden Alves’in pas oyununa uygun yapısı da dikkat çekiyor. Vitor Pereira’nın kaleden itibaren pasla başlatmak istediği oyunda, Portekizli savunmacının topu iyi kullanması da hanesine artı olarak kaydedildi.

Abdoulaye Ba’nın sakatlanmasından sonra 5 maçtır lig ve Avrupa’da formayı kapan Bruno Alves, takımının 4 galibiyet, 1 beraberlik alması ve sadece 1 gol yemesinde büyük pay sahibi oldu.

Ayrıca takıma liderlik etmeye de başlayan başarılı yıldız, genç isimlere ve takım arkadaşlarına sürekli uyarılarda bulunmayı ihmal etmiyor.

Pereira şansı

Vitor Pereira ile de vatandaş olması sayesinde kolay diyalog kurabilen Alves, her türlü probleminde ya da danışmak istediği konularda da Pereira ile iletişime geçiyor.

EURO 2016 motivasyonu

Bruno Alves’in artan performansının altında EURO 2016’nın verdiği motivasyon da yatıyor. Tecrübeli stoper, 34 yaşına gelmesinden dolayı Fransa’daki turnuvaya büyük önem veriyor.

Milliyet