Bruma'nın dönüşü

Bruma'nın dönüşü

Anderlecht karşısında ilk 11’de forma giyen Bruma, son olarak 26 Ekim’de oynanan Başakşehir maçında sonradan oyuna dahil olmuştu.

Anderlecht karşısında ilk 11’de forma giyen Bruma, son olarak 26 Ekim’de oynanan Başakşehir maçında sonradan oyuna dahil olmuştu. En son 20 Eylül’deki Balıkesirspor karşılaşmasında ilk 11’de sahaya çıkan Portekizli futbolcu, düne kadar 7 karşılaşmada 364 dakika görev yapmıştı.

Prandelli uyardı, Sneijder kullandı

34. dakikada, Sneijder’a yapılan faul sonrası frikik kazanıldı. Atış için ilk önce Burak ile Selçuk topun başına geçti. Hollandalı oyuncunun bu sırada sitemkar bir şekilde atışın yapıldığı bölgeden uzaklaştığı görüldü. Ancak kenardan Prandelli’nin uyarısı, sonra da Selçuk’un seslenmesi üzerine Sneijder topun başına geçti. Böylece frikiği Burak yerine Sneijder kullandı.

Koşan kazanıyor

Şampiyonlar Ligi’nde koşu mesafeleri, aynen puan cetvelindeki sıralama gibi gerçekleşti. Son sırada bulunan Galatasaray, 5 maçta 107,8 km ortalama ile mesafe kat etti. Lider Borussia Dortmund, 120,2 km ortalama ile koşuda da ilk sırada yer alırken, Arsenal 112,9 km., Anderlecht 110,4 km. ile sıralandı.

Kaptan gemiyi terk etti

Galatasaray Kaptanı Selçuk İnan, karşılaşmanın 83. dakikasında kırmızı kartla oyundan atıldı. Maçın 65. dakikasında ilk sarı kartını gören sarı-kırmızılı oyuncu, 83’te hakem Ivan Bebek’e yaptığı itirazlar nedeniyle ikinci sarı kartını alarak kırmızıyla oyun dışında kaldı. Selçuk, Arsenal ile oynanacak son maçta takımdaki yerini alamayacak.

Yardımcıya yabancı madde

Anderlecht taraftarlarının bulunduğu tribünden atılan yabancı madde, yardımcı hakemin başına isabet etti. Maçın 78. dakikasındaki bir pozisyonda penaltı bekleyen Belçikalı taraftar, buna isyan ederken yabancı madde attı. Yardımcı, yerini bırakarak sahaya girmesiyle oyun kısa sürede durakladı ve ardından uyarı anonsu yapıldı. Anderlecht’e UEFA’dan ceza gelecek