''Borcumu ödemek istiyorum''

''Borcumu ödemek istiyorum''

Geçen sezon A takım forması ile topa bile vuramayan Hamit Altıntop yönetime mesaj yolladı: Borcumu ödemek istiyorum.

Deneyimli oyuncu yıllık 2 milyon 750 bin Euro alıp hiç oynamadan geçen sezonu noktalarken takımda kalmak için maç başı ücrete imza atmak istediğini iletti. Yönetimin durum değerlendirmesinde, “Kronik sakatlığı bulunuyor. Oynamazsa para yok! Yılda 15-20 maç oynasa bu maliyetle bize faydası olur” yorumu yapıldı. Hamit Altıntop da Galatasaray’da kalmak adına şartları kabul edince taraflar el sıkıştı...
 
Anlaşma için arada pürüz kalmadı!
 

Kariyerinde Schalke, B.Münih ve R.Madrid formaları giyen Hamit Altıntop’un G.Saray’a gelişi Türkiye gündemini sarsmıştı. Fenerbahçe ile G.Saray arasında kalan Altıntop, tercihini İstanbul’un Avrupa yakası için kullanırken ilk sezonunda (2012-13) şampiyonluğa 29 maçta oynayarak katkı verdi.
 
Yıllık ücreti (2 milyon 900 bin Euro) sürekli tartışılan oyuncunun 2013-14’teki sakatlığı sonrasında takıma bir sezon sonra dönüp şampiyonlukta (2014-15) katkısı herkesi sevindirdi. Lakin geçen sezon yeniden sakatlanan ve hiç forma giyemeyen Hamit’in kontratı Mayıs 2016’da biterken taraftar da oyuncuyu hiç oynamadan aldığı ücret sebebiyle yerden yere vurdu.
 
Kontratının bitmesine rağmen G.Saray’da kalmak istediğini ileten Hamit, Alman ekipleri ile de dirsek temasına girerken G.Saray yönetiminden sonunda Altıntop’a yeşil ışık yandı. Teknik heyet ve idarecilere kariyerine G.saray’da nokta koymak istediğini söyleyen 33 yaşındaki oyuncu yöneticiler ile yaptığı görüşmede ise “G.Saray’a oynamadığım dönemlerden dolayı borcum var. Ben bu borcu ödemek istiyorum. Maç başına ücret karşılığında imza atmaya hazırım” diyerek son hamlesini de yaptı.
 
‘BİZİM ŞARTLARIMIZA GÖRE ANLAŞMA OLUR’
 

Sportif AŞ’de futbolu yöneten üç isim; Alp Yalman, Mehmet Özbek ve Levent Nazifoğlu Hamit ile ilgili olarak iki ayrı rapor isterken teknik heyet de gelecek sezon Hamit Altıntop’un takıma katkıda bulunabileceği bilgisini iletti. Yöneticiler kendi aralarında toplanarak durum değerlendirmesi yaparken “Kronik sakatlığı bulunuyor. Garanti ücret vermeden maç başına anlaşmalı. Oynamazsa para yok! Şartlarımızı kabul ederse imzalayalım. 15-20 maç oynasa bu maliyetle bize faydası olur” yorumu yapıldı. Bu görüşler Hamit’e de aktarılırken deneyimli oyuncu ile kısa sürede resmi anlaşma yapılması planlanıyor.

Vatan