'Bombacı'dan Mehmet Ekici'ye övgü

'Bombacı'dan Mehmet Ekici'ye övgü

Hami Mandıralı, Mehmet Ekici'nin performansını övdü.

Trabzonspor'un sert frikik atışları nedeniyle "Bombacı" lakabıyla anılan eski futbolcusu Hami Mandıralı, "Mehmet Ekici, benden sonraki dönemde en iyi frikik kullanan oyuncu. Toplara çok iyi vuruyor, demek ki antrenmanlar sonrasında çok çalışıyor ve karşılığını alıyor" dedi.

Trabzonspor'un 219 golle en fazla gol  atan oyuncusu olan ve sert frikik atışları nedeniyle "Bombacı" lakabıyla anılan  eski golcüsü Hami Mandıralı, Mehmet Ekici'nin performansını övdü.
 
Hami Mandıralı, AA muhabirine, bordo-mavili kulübün sezon başında  Almanya'nın Werder Bremen takımından transfer ettiği ve kendisi gibi frikik  golleriyle dikkati çeken oyuncusu Mehmet Ekici'nin topa çok iyi vuruş yapan bir  futbolcu olduğunu söyledi.
 
Mehmet Ekici'nin her iki ayağını da iyi kullandığını vurgulayan  Mandıralı, "Sadece duran toplara değil, hareket halindeki toplara da çok iyi  vuruyor. Trabzonspor'da benden sonraki dönemde en iyi frikik kullanan oyuncu"  dedi.
 
Mandıralı, kendisinin kullandığı frikik atışlarında hız ve estetiğin  bulunduğunu dile getirerek, "Mehmet Ekici'de ise estetik daha ön planda. Frikik  atışlarını çok iyi kullanıyor. Demek ki antrenmanlar sonrasında çok çalışıyor ve  karşılığını alıyor" diye konuştu.
 
Sezon başında Trabzonspor'un kadrosuna çok oyuncu kattığını belirten  Mandıralı, şöyle devam etti: "Bence Mehmet Ekici, Trabzonspor'un bu sezonki en iyi transferi. Takım  oyununun olmadığı dönemde, bireysel olarak önemli puanlar kazandırdı. Onun için  de her frikik atışı, bir penaltı, yarım gol gibi. Çok isabetli, tehlikeli  atışları var. Rakibin de psikolojisini bozuyor. Çünkü ceza alanına yakın bir  yerde yapılacak bir faul golle sonuçlanabilir, bu durum da rakip oyuncuların  oyununu etkiliyor. Mehmet'in de gol attıkça kendine güveni geliyor ve daha fazla  sorumluluk almaya başladı."
 
Mehmet Ekici'ye herkesin destek vermesi gerektiğini kaydeden  Mandıralı, "Takıma önemli puan katkıları sağladı. Herkes ona samimiyetle  yaklaşır, sevgi, destek verirse çok daha iyi işler yapar. Onun bu performansı  Trabzonspor'da iyi giden şeylerin de olduğunu gösteriyor. Ben Mehmet'in  performansını, toplara vuruşunu çok beğeniyorum. İştahı, katkı sağlama azmi  güzel. Camia da onun arkasında olsun. Özer ve Mehmet Ekici, orta alanda birlikte  güzel şeyler yapacaklardır. Yeter ki onlara destek verilsin" ifadesini kullandı.
 
Mandıralı, Ekici'nin A milli takıma da davet edileceğini düşündüğünü  dile getirerek, "Milli takımda da bu dönemde önemli katkı sağlayabilir" dedi.