Bolt’a anne desteği !

Bolt’a anne desteği !
Güncelleme:

Jamaikalı sprinteri anlatan annesi, yarışma öncesi “Tanrıyı hatırlamasını ve İncil okumasını tembihlerim” dedi.

Rio Olimpiyatları’nda yarışacak olan Jamaikalı atlet Usain Bolt’un, oyunlara nasıl hazırlandığını annesi anlattı. Atletizmde 100 ve 200 metrelerde dünya rekorunu elinde bulunduran yıldız sporcuyu motive etmek için verdiği uğraşları aktaran Jennifer Bolt, sakatlığına dair son durumunu da yorumladı. 
 
Ayın başında ülkesindeki seçmelerden çekilen oğluyla ilgili Jennifer Bolt, “İyileştiğini ve yarışlar sırasında da iyi durumda olacağını biliyorum. Bu kez de her zaman olduğu gibi kendisini güldürecek ve eğlendirecek şeyleri ona söyledim. Onu rahatlatmanın en iyi yolu güldürmektir. Yalnızca işine odaklanmasını, tanrıyı hatırlamasını, dua etmeyi unutmamasını ve İncil okumasını tembihlerim” dedi. 
 
Yıldız atletin çocukluğuna dair de bilgiler veren Jennifer, “Bir an olsun yerinde duramazdı. Yatakta bile hareket eder, havaya sıçrardı. Liseye başladığındaysa yarışma konusunda ne kadar becerikli olduğunu gösterdi. Hiç unutmam 15 yaşındayken bir yarışa gitmek istememiş ve ağlamıştı. Onu yatıştırma görevi bana düşmüştü. O günden bu yana Usain ile nasıl başa çıkacağımı artık biliyorum. Kendisi hâlâ annesine bağlı birisidir” diye konuştu. 
 
Jennifer ile Jamaika’nın kuzey sahillerinde yaşamını sürdüren babası Wellesley de şunları söyledi: “Baskıyla başa çıkabilmesi için kendisine hep timsah derisine sahip olması gerektiğini anlattım. Ve o da bu uyarılarımı dikkate aldı. Eski hassas ve kırılgan yapısından sıyrılmayı başardı.”