''Biri terbiyesiz biri saygısız''

''Biri terbiyesiz biri saygısız''

TFF yetkilileri, Süper Kupa'nın önüne geçen Volkan ve Melo için bu yorumu yaptı.

Melo'nun kaçırdığı penaltı sonrası Volkan'ın yaptığı hareket, Brezilyalının ağzındaki dişliği tükürür gibi yapması ve maç sonrası Volkan'ın "Belediye gereksiz sokak köpeklerini zehirlesin. Yoksa bana kalacak" açıklamasına, Futbol Federasyonu da tepki gösterdi. Federasyon yetkilileri, Volkan'ın açıklamasının terbiye sınırlarını aştığını, Melo'nun ise kupa seremonisinde TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in elini sıkmayarak saygısızlık yaptığını dile getirdiler. Maçın temsilcileri, Birtan Taşkınlar ve Musa Erdoğan yaşanan tüm olayları raporlarına yazdı. Volkan'ın maç sonu saha içinde takımı toplayarak yaptığı küfürlü tezahüratlar ile taraftarların sahaya attığı yabancı maddeler de raporda yer aldı. 

EN AZ 3 MAÇ CEZA GELMESİ BEKLENİYOR
Profesyonel Disiplin Kurulu'nun, her iki takımın da Manisa'da misafir olması nedeniyle, tribün kapatma cezası yerine, para cezası vermesi bekleniyor. Volkan'a ise centilmenlik ve sportmenlik dışı hareket ve açıklamalarından dolayı en az 3 maç ceza gelmesi gündemde. 

İNGİLİZLER'DEN ÇİRKİN BENZETME
Süper Kupa finaline büyük ilgi gösteren İngiliz basını Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel için "Ayı" benzetmesini yaptı. Daily Mirror Gazetesi, "Sahaya yabancı madde yağıyor ama ayı umursamıyor. Ayı Volkan Demirel'in unutamayacağı bir gece" başlıklarını kullandı. Hollanda'da De Telegraaf maç için "Fener kalecisi canavarlaştı" yorumunda bulundu. 

1. MELO: VOLKAN'I CİDDİYE ALMIYORUM
Galatasaraylı Felipe Melo, penaltı kaçırdığı pozisyon sonrası gerilim yaşadığı Volkan'ın, maçtan sonra kendisi için kullandığı "Belediye sokak köpeklerini zehirlesin, yoksa bu iş başıma kalacak" sözlerini ciddiye almadı. Brezilyalı futbolcu takım arkadaşlarına, "Volkan'ı ciddiye almıyorum. Kesinlikle cevap vermeyeceğim" dedi. 

2. SÖZ SIRASI VOLKAN'IN: YAŞADIKLARIMIZ DOĞRU DEĞİL
Volkan, Melo'ya yönelik sözlerine gelen tepkilere önce Instagram hesabından sert çıktı: "Nereye, ne söylediğini çok iyi bilen biriyim. Ne sokak köpeklerini kastettim, ne de başka bir şeyi. Bana terbiye vermeye çalışanlar, ilk önce kendi yazdıkları yorumlara baksınlar." Volkan, akşam saatlerinde ise FB TV'ye konuştu: "Melo ile yaşadıklarımız doğru değil. Tasvip etmiyoruz hiçbir şekilde. Melo'nun hareketleri, bir değil, iki değil, üç değil, dört değil, beş değil. Maç sonu açıklamam bunun üzerineydi zaten. Hiç kimse üstüne alınmasın. Ben de bir hayvan severim, köpeklerim var. Yani çok severim. Ama oradaki ifadelerim bir kişiye odaklıydı. O kişi de zaten seviyor kendini o şekilde ifade etmeyi." Fenerbahçe Kulübü, Volkan'ın açıklamasını köpeklerle çektirdiği fotoğraflarla duyurdu.

3. HAYVANSEVERLERDEN SUÇ DUYURUSU
Volkan Demirel'in sözlerine Hayvan Hakları Aktivistleri Derneği'nin üyesi Sultan Gülyar, tepki gösterdi. Gülyar, suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. Fenerbahçe Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu ise milli kalecisini şu sözlerle savundu:"Volkan'a linç kampanyası başlattılar. Nedense hep F.Bahçe kazanınca küfürler duyulmaz. Bir de şöhret peşinde olanlar var, köpekleri kullanıp. 2 ayaklı köpek kendini bilir." 

"VOLKAN'IN KORKTUĞU BAŞINA GELEBİLİR"
"Belediye gereksiz sokak köpeklerini zehirlesin. Yoksa olmayacak, bana kalacak bu iş. Ben de ceza alırım diye korkuyorum" diyen Volkan Demirel'in korktuğu başına gelebilir. Maç sonrası FB TV mikrofonlarına bu sözleri sarfeden F.Bahçe'nin milli kalecisinin sözleri, Fubol Disiplin Talimatı'nın "Sportmenliğe Aykırı Açıklamalar" başlıklı 38. Maddesinin kapsamına giriyor: "Basın ve yayın organlarına sportmenliğe, spor ahlakına veya fair-play anlayışına aykırı açıklamalarda bulunan; açıklamaları ile TFF'nin saygınlığını zedeleyen, futbolun değerini düşüren, sporda şiddet veya düzensizliği teşvik eden, taraftar eylemlerine sebebiyet verebilecek mahiyette beyanlarda bulunan, spor müsabakalarının taraflarını, müsabakalardaki görevlileri, spor kulübü veya TFF yöneticilerini rencide edecek ya da bu kişilere husumet duyulmasına neden olabilecek şekilde açıklamada bulunan; futbolculara 2 ila 6 müsabakadan men cezası verilir." Dolayısıyla Volkan'ın sevki gerçekleşirse en az 2 maçtan men cezası alır.

BAŞBAKAN'DAN TEBRİK
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Süper Kupa şampiyonu F.Bahçe'yi kutladı. Erdoğan'ın tebrik telgrafında şu ifadeler yer aldı: "Süper Lig Şampiyonluğunun ardından TFF Süper Kupayı da müzesine götürme başarısını gösteren F.Bahçe'nin futbolcularını, teknik ve idari kadrosunu içtenlikle tebrik ediyor, 2014-2015 sezonunda başarılar diliyor, tüm F.Bahçe camiasına sevgi ve selamlarımı sunuyorum."

Sabah