Bir tek Mehmet Topal'ın yeriyle oynanmayacak

Bir tek Mehmet Topal'ın yeriyle oynanmayacak

Yeni sezonda kadro yapılanmasına gidecek olan Fenerbahçe'de Mehmet Topal'ın varlığı takıma güven veriyor.

Başta Mehmet Topal olmak üzere birçok değerli ismin bulunduğu orta saha takım içerisinde oynanmayacak tek yer olarak dikkat çekiyor.

Aykut Kocaman’ın takımı devralması halinde de en büyük güvencesinin Mehmet Topal olması bekleniyor. 2012-13 sezonunda da bizzat kendi isteğiyle Mehmet’i Fenerbahçe’ye getirten Kocaman, benzer şekilde aynı rahatlığı yaşıyor.

Sarı-lacivertlilere geldiği günden bu yana da hem saha içi hem de saha dışındaki başarısıyla takdir toplayan Mehmet Topal, kaptanlık bandını da takıyor. İstikrar açısından 2012-17 arası sarı-lacivertlilerde 210 resmi maça çıkan Mehmet Topal’ın da en fazla forma giydiği takım Fenerbahçe oldu.

Kocaman’ın öğrencisi

Sarı-lacivertlilerde gelecek sezon takımın başına geçmesi beklenen Aykut Kocaman, Moussa Sow’u transfer eden teknik direktör olmuştu. 2012 yılında Sow’un Fenerbahçe’ye gelmesinde etkin rol oynayan Kocaman, yeni sezonda da eski öğrencisiyle çalışmaya karşı çıkmıyor.

Senegalli yıldız ile 1.5 yıl beraber olan ve iyi verim alan başarılı çalıştırıcı, ilk kez sol kanat görevini de kendi döneminde Sow’a vermişti.

Golünü attı

Senegal Milli Takımı’nda yer alan Moussa Sow, gol atma sevinci yaşadı. Nijerya ile oynadıkları ve 1-1 berabere biten hazırlık maçında açılış golü Sow’dan geldi. Maça ilk 11’de başlayan tecrübeli futbolcu, 90 dakika sahada kaldı.

Lens şartları

Sarı-lacivertlilerde sezon sonu kiralık anlaşması bitecek ve Sunderland’e geri dönecek olan Jeremain Lens konusunda yeni gelişmeler ortaya çıktı. Sezon sonunda Sunderland’in muhakkak elden çıkarmak istediği Hollandalı futbolcu için yeni bir kiralık anlaşmasına yanaşmayacağı ifade edildi.

İngiliz basınında yer alan haberde, Sunderland menajeri David Moyes ile kulüp yöneticisi Martin Bain’in, kiralık tekliflere sıcak bakmadıkları ve başka bir opsiyon kabul etmeyecekleri kaydedildi. 13 milyon pound bonservis bedeli olan Lens için İngiliz kulübünün para kazanmak istediği vurgulandı.

 Volkan’a takipsizlik

Kaleci Volkan Demirel hakkında, Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri arasında oynanan basketbol maçı sırasında, hakaret içerikli tezahürat yaptığı iddiasıyla resen başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

Takipsizlik kararında, Demirel’in üzerine atılı suçun 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi’ne Dair Kanun’un 14. maddesinde tanımlandığı ve yalnız 300 lira adli para cezası gerektirdiği, Türk Ceza Kanunu’nun 75. maddesine göre de ön ödemeye tabi olduğu kaydedildi.

Şüpheli Demirel’in de usulüne uygun yapılan tebligat kapsamında yasal süre içinde ön ödeme bedelini ödediği ifade edilen takipsizlik kararında, bu nedenle hakkında söz konusu suçtan kovuşturma yapılmasına olanak kalmadığı belirtildi.

Akşam