''Bir değil 2-3 oyuncu lazım''

''Bir değil 2-3 oyuncu lazım''

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, sağ bek konusunda Pinto, Linnes ve Kaderabek’le ilgilendiklerini doğruladı

Beşiktaş’ın hocası sağ bek konusunda Pinto, Linnes ve Kaderabek’le ilgilendiklerini doğruladı, “Önceliğimiz sağ bek ve orta saha oyuncuları olacak. İki veya üç oyuncu transferi takıma çok katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic dünkü antrenman sonrası sahada basın mensuplarıyla sohbet ederken, transfer çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Hırvat hoca ara transferde sadece sağ bek değil, bir kaç oyuncu almak istediklerini söyledi. Portekizli sağ bek Ivo Pinto için, “Sadece iyi futbolcu olduğunu söyledim. Herhangi bir pazarlıktan ya da farklı şeylerden bahsetmedim. Takip ettiğimiz oyunculardan biri ve o pozisyonlarda listede birkaç oyuncu var. Hatta 5-6 oyuncu var. Transfer konusunu yönetime sormanız lazım. Transferi Başkan ve İkinci Başkan yürütüyor. Umarım transfer dönemi başlamadan bazı somut gelişmeler olacak” dedi.

Beşiktaş’ın hocası; Ivo Pinto, Martin Linnes ve Pavel Kaderabek isimlerinden hangisine sıcak baktığı sorusuna ise “Bunların yanı sıra başka oyuncular da var. Hepsini sizinle paylaşamam. Kendi aramızda konuşacağız ve tartışacağız. Konu sadece benim isteklerime bağlı değil ve üç kriter var. Birincisi bizim oyuncuyla ilgili fikrimiz. İkincisi mali koşullar. Üçüncüsü de oyuncunun bizden beklentileri. Bunların üçünün gerçekleşmesi gerekiyor ki transfer olsun” yanıtını verdi.

Slaven Bilic şöyle devam etti: “İki iyi oyuncu bizim için çok iyi olur ve takıma katkı sağlar. Önceliğimiz sağ bek. Kadromuz dar diyemem, ama kabul etmek lazım, geniş bir kadromuz da yok. Belki üç oyuncu da olabilir. Önceliğimiz orta saha ve savunma oyuncuları. Devrenin sonuna kadar 6 haftada 13 maç oynayacağız. İngiltere’den bile daha zor bir durum. Rotasyon konusunda çok dikkatli olmalıyız. Yapacağımız maç sayısı oldukça yüksek. İki ya da üç oyuncu transferi çok katkı sağlayacaktır.”

‘Milli Takım’da yaşananlar üzücü’

Slaven Bilic, A Milli Takım’ın son oynadığı Kazakistan maçında yaşananlar hatırlatılarak, “Fatih Terim’in yerinde olsanız ne yapardınız” sorusuna şu yanıtı verdi: “Türk Milli Takımı’nın böyle şeyler yaşıyor olması gerçekten üzücü. Beni de üzüyor ve hayal kırıklığına uğratıyor. Takım zaten zor bir dönemden geçiyor. Birliktelik göstermeleri gereken bir noktada böyle şeyler yaşamaları can sıkıcı. Karakteri, zor durumlarda görürsünüz. O büyük karakteri koymaları gereken bir durumda, böyle şeyler yaşıyor olmaları, herkes için can sıkıcı.”

‘İstanbul’dan ayrılmamalıyız’

Beşiktaş’ın hocası, stat sorunu nedeniyle maçlarını İstanbul dışında yapma fikrine sıcak bakmadığını tekrarladı. Konuyla ilgili görüşünü Başkan Fikret Orman ve yöneticiler Ahmet Nur Çebi ile Mete Vardar’a söylediğini dile getiren Bilic, “Biz bir İstanbul kulübüyüz ve burada kalmalıyız. İstanbul dışına çıkmaya sıcak bakmıyorum. Yoğun bir takvime giriyoruz ve yeterince seyahat edeceğiz. Bunun üzerine seyahat eklemenin pek doğru olmadığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Milliyet