''Bir daha Volkan'ı yanıma oturtmayın''

''Bir daha Volkan'ı yanıma oturtmayın''

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Shakhtar Donetsk ile yarın oynayacakları Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.

Temkinli ifadeler kullanan Pereira, bir ara yanında oturan Volkan Demirel'i işaret ederek, "Bir daha Volkan'ı değil, daha çirkin birini çıkarın, yakışıklılığıyla benim imajımı sarsmasın" dedi.

Pereira'nın açıklamaları şöyle:

- İki kaliteli takımın mücadelesi olacak. Kesinlikle zor bir maç bizi bekliyor.

- Taraftarımızdan isteğim bizi karşılaşma boyunca desteklemeleri. Sabırlı olmalıyız. Oldukça zor bir karşılaşma olacak.

- Takımımın gelebileceği maksimum seviyeyi tahmin etmek, bilmek çok zor çünkü henüz 3 haftadır birlikteyiz.

"SHAKHTAR'IN BİZE GÖRE AVANTAJLARI ÇOK"
- Gerçekçi olursak rakibimizin avantajları var. Shakhtar ise uzun yıllardır aynı Teknik direktör ve oyuncu grubuyla çalışıyor. Bir diğer avantajları ise, hazırlık dönemine bizden daha önce başlamış olmaları. Hatta ligleri bile başladı. Biz ise 3 haftadır birlikteyiz ve milli oyuncular çok daha sonra takıma katıldı. Onların da 15-20 milyon Euro değerinde oyuncuları var. Sahanın her bölgesinde kaliteli oyuncuları var. Ama bizim de önemli kozlarımız, argümanlarımız bulunuyor. Ben inanıyorum ki, bizim kozlarımız daha ağır basacak.

- 4-4-2 olsun 4-3-3 olsun benim için öncelik sistem değil. Herkesin takıma katkı sağlayacağı bir sistemi düşünüyorum. Benim için oyuncularımın sahada rahat ve kolektif şekilde hareket edebilmeleri en önemli nokta.

- Teknik direktörlük kariyerimde bugüne kadar Shakhtar Donetsk, Dnipro ve Dinamo Kiev takımlarıyla karşılaştım. Ukrayna takımları son yıllarda kaliteli kadrolar kurdu. Shakhtar'ın orta saha ve forvetinde teknik kapasitesi yüksek ve güçlü oyuncular var. Yaratıcı Brezilyalılar ile sağlam Ukraynalı savunmacıları bir araya getirip iyi bir takım kurdular.

- (Sizden sonra Fenerbahçe'nin başına Lucescu'nun geçeceği iddia ediliyor sorusuna üzerine) Benim burada 2 yılım daha var. Benden sonra Lucescu olabilir, sorun yok! Ben Porto'da iken de yerime Lucescu'nun geçeceği konuşuluyordu. Futbolda bunlar normaldir.

"LUCESCU FUTBOLUN 'YAŞLI KURT'UDUR"
- Şunu unutmamak lazım; yarınki maç ben ve Lucescu'nun maçı değil, Fenerbahçe ile Shakhtar'ın mücadelesi olacak. Lucescu'nun son derece tecrübeli bir isim olduğunu düşünüyorum. 'Futbolun yaşlı kurt'u olarak adlandırıyorum ben onu.

- Pereira basın toplantısında bir ara yanında oturan Volkan Demirel'i işaret ederek, "Yanımda bir daha Volkan'ı değil daha çirkin birini çıkarın, yakışıklılığıyla benim karizmamı ve imajımı sarsmasın!" diye espri yaptı.

VOLKAN DEMİREL: ŞAMPİYONLAR LİGİ'Nİ ÇOK ÖZLEDİM

Vitor Pereira'nın ardından düşüncelerini dile getiren kaleci Volkan Demirel ise şunları söyledi:

- Şampiyonlar Ligi müziğini, logosunu çok özledim. Umarım en iyi yerlere geleceğiz.

- Her sene olduğu gibi elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Bu formanın kıymetini benden daha iyi kimse bilemez.