Bilic'ten Demba Ba ve Gökhan Töre açıklaması

Bilic'ten Demba Ba ve Gökhan Töre açıklaması

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Liverpool maçı öncesi Pedro Franco ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, UEFA Avrupa  Ligi 2. tur rövanş maçında yarın konuk edecekleri Liverpool karşısında, tur  atlamak için şanslarının çok yüksek olduğunu söyledi. 
 
BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde futbolcu Pedro Franco ile düzenlediği  basın toplantısında açıklamalarda bulunan Bilic, sabırlı oynamaları gerektiğini  belirterek, "Liverpool, 1-0 ile iyi avantaj elde etti ama bizim de hala çok büyük  şansımız var" dedi. 
 
Maçta bir taraftan ihtiyaç duydukları golü arayacaklarını bir taraftan  da takım savunmasını derli toplu yapmaya çalışacaklarını vurgulayan Hırvat  çalıştırıcı, rakipleriyle deplasmanda yaptıkları mücadelede, hem hücumda hem  savunmada iyi performans ortaya koyduklarını dile getirdi. 
 
İngiltere'deki maçta topsuz oyundaki performansın yanı sıra takım  savunması, önde yaptıkları baskı ve ikinci bölgede topun arkasına geçme konusunda  en iyi performanslardan birini ortaya koyduklarını savunan Bilic, sözlerini şöyle  sürdürdü: 
 
"Bütün bunları yaparken ciddi pozisyonlar yakaladık. O tehlikeli  alanlara girdiğimizde daha fazla kalite, yaratıcılık ve cesaret göstermeliydik.  Pozisyonları değerlendirmek için daha zekice davranmalıydık. Yarın da aynı  senaryo geçerli. Top rakipteyken çok sağlam ve bütün halinde durmamız lazım.  Bizdeyken topu iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Kesinlikle gole ihtiyacımız var.  Liverpool çapındaki ve kalitesindeki takımı eleyebilmek için bütün hatlarda  sağlam bir şekilde oynamamız lazım." 
 
"Avrupa bizim tatlımız" 
 

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Eskişehirspor ile yaptıkları  maça önem vermediği ve kariyeri açısından Liverpool maçına odaklandığı yönündeki  eleştirilere değinen Hırvat çalıştırıcı, ligin kendileri için ekmek olduğunu,  Avrupa'nın ise bu işin tatlısı ve bonusu özelliğini taşıdığını söyledi. 
 
Yapılan eleştirilerle ilgili konuşmanın ve yorum yapmanın kendisi  adına rahatsızlık verici olduğunu vurgulayan Bilic, daha önceki açıklamalarında  önceliğinin Süper Lig olduğunu söylediğini anımsattı. 
 
Avrupa'nın öneminin de büyük olduğunu anlatan Slaven Bilic, "Avrupa  Ligi'nin sadece Bilic için önemi yok, Beşiktaş için de çok büyük önemi var. Grup  aşamasını geçerken her şeyimizle gurur duyduk. Her maça yaklaşımımız ciddi  şekilde. Türkiye ligi ekmeğimizse Avrupa Ligi tatlımız, bonusumuz" ifadelerini  kullandı. 
 
Yorumların kendisine ve Beşiktaş'a karşı adil olmadığını savunan  Bilic, sözlerini şöyle sürdürdü: 
 
"Eskişehirspor maçına üzerimizde fiziksel ve zihinsel olarak ciddi  yorgunluk yapan iki maç oynayarak gittik. Bursaspor ile adeta bir derbi maçı  oynadık. Oldukça yorucu ve uzun seyahatten sonra gittiğimiz Liverpool maçında  ciddi enerji kaybına uğradık. Antrenörlerimizle yaptığımız değerlendirmede  Eskişehirspor karşısına en güçlü takımı çıkarmaya çalıştık. Tolga'nın sakatlığı  vardı, Eskişehir'e götürmedik. Demba Ba'nın ciddi riski vardı. Denedi ne yazık ki  kadroya alma imkanımız olmadı. Gökhan Töre'de risk vardı. Sağlık ekibinden  aldığımız görüş doğrultusunda en azından 45 dakika oynayacak şekilde hazırladık.  Hutchinson'ın da sorunu vardı. Bu yazılanlar, çizilenler ve söylenenler bana  karşı da adil değil, Beşiktaş'a karşı da adil değil." 
 
Demba ve Gökhan Töre'nin durumu 
 
Sakatlıkları bulunan Demba Ba ve Gökhan Töre'nin durumlarıyla ilgili  bilgi veren Slaven Bilic, kulüp doktorunun oynayabilecekleri yönünde yeşil ışık  yakması halinde bu futbolcuları değerlendirmek istediklerini ifade etti. 
 
Her iki oyuncunun da kendileri için çok önemli ve anahtar olduğunu  belirten Hırvat teknik adam, hem kendileriyle hem doktorla durumu konuştuğunu  belirtti. 
 
Demba Ba ve Gökhan'ın çok cesur olduğunu ve oynamak istediklerini  kaydeden Bilic, "Demba Ba, 3 gün önce ısınmada kendisini iyi hissetmedi. 18  kişilik kadroya giremedi. İyi tedavi süreci geçiriyor. Bugün durumunu  değerlendireceğiz. Gökhan, birkaç gündür antrenmana çıkamadı ama dünkü fitness  çalışmasında bireysel antrenman yaptı. Zaten doğal fiziksel gücü var" diye  konuştu. 
 
Liverpool karşılaşmasının kendileri için önemli olduğunu ancak son  karşılaşmaları olmayacağına da dikkati çeken Slaven Bilic, "Bunu dikkate almamız  lazım. Doktor yeşil ışığı yaktığı takdirde herhangi risk olmazsa bu iki oyuncuyu  oynatacağız. Bu iki oyuncu çok önemli ve anahtar oyuncu. Onlar olmadan tabii ki  şansımız var ama şansımız azalacaktır" diyerek sözlerini tamamladı. 
 
Pedro Franco: 
 

Beşiktaş'ın Kolombiyalı futbolcusu Pedro Franco ise yarın çok büyük  bir maça çıkacaklarını söyledi. 
 
Çok büyük bir rakibe karşı ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden  Franco, kulüp ve taraftarlar için ayrı anlamı olan bir mücadele oynayacaklarını  ve iyi bir performans ortaya koydukları takdirde turu atlayacaklarına inandığını  ifade etti. 
 
Ersan Gülüm'ün maçta olmamasının sıkıntı yaratmayacağını kaydeden  siyah-beyazlı oyuncu, "Beşiktaş sadece 11 oyuncudan oluşan kadro değil. Geniş bir  kadrosu var. Bütün oyuncular yarışmacı ortama hazırlıklı ve kapasitesi yüksek  isimler. Teknik direktörümüz kime görev verirse inanıyorum ki elinden geleni  yapacaktır" diye konuştu.