Bilic ve Demba Ba'ya övgü !

Bilic ve Demba Ba'ya övgü !

Mansız, "Demba Ba, Beşiktaş taraftarının uzun süredir özlemini çektiği bir forvet. Çok faydalı bir oyuncu" dedi.

Eski milli futbolcu İlhan Mansız, partneri Olga  Bestandigova ile Türkiye Artistik Buz Pateni Şampiyonası'nda sahne aldı.
 
Belpa Buz Pateni Sarayı'nda düzenlenen Türkiye Artistik Buz Pateni  Şampiyonası'na ikinci gün yarışlarıyla devam edildi. Futbolculuk döneminde  Beşiktaş formasıyla attığı gollerle adından söz ettiren Mansız, bu kez  yeteneklerini buz pateninde sergiledi.
 
Mansız, sabah seansında partneri Bestandigova ile çiftler kısa  programda yarıştı. Performansıyla seyircilerin beğenisini kazanan  Mansız-Bestandigova çifti, kısa programı 24.55 puanla tamamladı.
 
Şampiyonada çiftler kategorisinde mücadele eden başka ikili  bulunmuyor.
 
"Avrupa şampiyonasını hedefliyoruz" 
 
Mansız, performansının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, buz  pateninde Avrupa şampiyonasına katılmak için çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.
 
Bugün antrenman mahiyetinde yarıştıklarını belirten Mansız, "Son  durumumuzu görmek istedik. Çok erken saatte yarıştık. Bu yüzden tam  istediklerimizi yapamadık ama yine de gayet iyiydik. Avrupa şampiyonası öncesi  önümüzde son bir engel var. Ocak ayında Polonya'da yapılacak yarışta iyi bir  performans sergileyip hedefimize ulaşmak istiyoruz" diye konuştu.
 
Mansız, uzun süre buz patenine ara vermelerine rağmen gelişim  kaydettiklerini anlatarak, "Bu yıl hazırlıklara çok geç başladık. Tam hazır  değiliz ama son bir şansımız var. Bu yıl Avrupa şampiyonasına gidemezsek  önümüzdeki birkaç sezon daha denemekte fayda var" ifadelerini kullandı.
 
Futbol ile buz patenini kıyaslayan Mansız, sözlerini şöyle sürdürdü: "Buz pateni, futbola göre çok daha zor bir spor. Telafisi olmayan bir  spor. Tüm sezon bir-iki yarışa hazırlanıyorsunuz. Yarışmalarda sadece bir  şansınız var. Her hareketi bir defa deneyebiliyorsunuz. Futbolda bir gol  kaçırabilirsiniz ancak 90 dakika şansınız var. Gol yeseniz dahi beraberliği ya da  galibiyeti yakalayabilirsiniz. Buz pateninde böyle bir şey yok. Tüm hareketleri  tek bir yarışta yapamazsanız tüm emekleriniz boşa gitmiş oluyor."
 
"Bilic iyi işler çıkarıyor" 
 
Beşiktaş'ın performansını değerlendiren Mansız, "Hem Avrupa hem de  ligde gayet iyi gidiyorlar. Genç bir takım olmaları dezavantaj değil. Takım  olgusuna sahipler" dedi.
 
Mansız, Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic'in de iyi bir iş  çıkardığını vurgulayarak, "Siyah-beyazlı takımdaki ikinci sezonu. Türkiye'deki en  büyük sorun istikrar. Hocaya güvenilip istikrar yakalanılırsa büyük başarılara  imza atılacaktır" değerlendirmesinde bulundu.
 
Siyah-beyazlı takımın Senegalli futbolcusu Demba Ba'dan da övgüyle  bahseden Mansız, "Çok iyi bir golcü. Beşiktaş taraftarının uzun zamandır özlemini  çektiği bir forvet. O yüzden taraftarın içi rahat olsun. Çok faydalı bir oyuncu"  ifadelerini kullandı.