Bilic, Arda'yı seçti

Bilic, Arda'yı seçti
Güncelleme:

The Guardian'ın 'Yılın En İyi 100 Futbolcusu' listesine giren tek Türk futbolcu Arda Turan oldu.

İngiltere'nin saygın yayın kuruluşu The Guardian, her senenin sonunda geleneksel olarak gerçekleştirdiği 'Dünyada Yılın en iyi 100 futbolcusu' listesini yayınladı. Geride bırakmaya hazırlandığımız yıla damgasını vuran futbolcuların sıralandığı listeye giren tek Türk futbolcu Arda Turan oldu.

28 milletten 73 futbol uzmanının tercihleriyle belirlenen, içlerinde Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic'in de bulunduğu, Hernan Crespo, Gilberto Silva ve Dietmar Hamann gibi isimlerin liderliğindeki kurul tarafından belirlenen en iyiler içinde Atletico Madridli milli futbolcu 38. sırada yer aldı.

Arda Turan ile ilgili yapılan yorumda, oyuncunun bir önceki yıla göre gelişim gösterdiği belirtilerek, "La Liga'da şampiyonluk yaşayan ilk Türk futbolcu oldu. Kimsenin beklemediği Atletico Madrid'in şampiyonluğunda önemli katkısı oldu. Hızı, top kontrol becerisi ve rakip savunmacılara yaşattığı zor anlarla öne çıktı. Real Madrid ve Juventus maçlarındaki golleriyle büyük anların adamı olduğunu da kanıtladı" ifadeleri kullanıldı, eski Galatasaraylı oyuncunun bu başarısını milli takıma da yansıtmasının beklendiği ifade edildi. Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil de sıralamada 54. basamakta gösterildi.

Milliyet