Beşiktaş'tan imza şov !

Beşiktaş'tan imza şov !

Beşiktaş'ta yeni transferler ve sözleşmesi yenilenen futbolcular için toplu imza töreni düzenledi.

Beşiktaş Yönetimi golcü oyuncu Mustafa Pektemek ile de sözleşme uzattı. Mustafa Pektemek Beşiktaş ile imzaladığı yeni sözleşme sonrasında 4 yıl için maç başı ücret hariç toplamda 16.988.000 TL kazanacak.

Beşiktaş Kulübü, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen törende yeni transferlerden Alexander Milosevic, Daniel Opare, Tolgay Arslan ile yeni sözleşme tekliflerini kabul eden Cenk Gönen, Ersan Adem Gülüm, Atınç Nukan, Veli Kavlak ve Mustafa Pektemek'e basının önünde imza attırdı.

Mustafa Pektemek Beşiktal işe imzaladığı yeni sözleşme sonrasında 4 yıl için maç başı ücret hariç toplamda 16.988.000 TL kazanacak.

3.836.000 TL
4.110.000 TL
4.384.000 TL
4.658.000 TL

İşte Mustafa Pektemek'in alacağı ücret

Kulüpten yapılan açıklama şu şekilde:

"Şirketimiz profesyonel futbolcularından Mustafa Pektemek'in sözleşmesi şu şekilde yenilenmiştir:

-2015-2016 sezonu: 1.400.000 Euro garanti ücreti ve 10.000 Euro maçbaşı ücreti,

-2016-2017 sezonu: 1.500.000 Euro garanti ücreti ve 10.000 Euro maçbaşı ücreti,

-2017-2018 sezonu: 1.600.000 Euro garanti ücreti ve 10.000 Euro maçbaşı ücreti,

-2018-2019 sezonu: 1.700.000 Euro garanti ücreti ve 10.000 Euro maçbaşı ücreti."

Futbolcular imza töreninde konuştu

Törende ilk söz alan kişi olan 2. Başkan Ahmet Nur Çebi, görevlerini yaptıklarını söyledi. Bu transferlere kendilerinin katkısının %10 olduğunu ifade eden Çebi, asıl büyük katkıyı Beşiktaş markasının yaptığını belirtti. "Bu markayı bu kadar büyük yapan camiadır, başkandır, taraftardır" diyen Ahmet Nur Çebi, transfer döneminde katkılarını esirgemeyen Başkan Orman ve Yönetim Kurulu'na teşekkür etti.
 
Futbol Takımından Sorumlu Yönetici Mete Vardar ise "Ben de burada en az futbolcu arkadaşlarım kadar heyecanlıyım" diye başladığı konuşmasında aşık oldukları kulüpte onur verici bir görev yaptıklarını söyledi. Takımdaki tüm futbolcuların tek bir vücud olduklarını, Yönetim olarak çok iyi bir iskelet oluşturduklarını ifade eden Vardar, "Yapılan transferlerde futbolcunun yalnızca kaliteli değil; ahlaklı, birlikte hareket eden oyuncular olması da gerekiyor" dedi. Vardar, Metin-Ali-Feyyaz dönemindeki efsane takım gibi bir takım oluşturmayı istediklerini de vurgulayarak "Bu kez sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da başarı bekliyoruz" dedi. 
 
Tolgay Arslan'ın transferini bitiren isim olan Yönetici Erdal Torunoğulları ise son dönemde Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun sert tepkisini çeken 2. Başkan Ahmet Nur Çebi'ye teşekkür ederek "Transfer bir sabır işidir, uzun uğraşlar ister. Son günlerde Tolgay transferi çok gündemde. Bu konuda artık konuşmak istemiyorum ama bu transferde Ahmet Bey'in çok büyük desteği oldu. Kendisine teşekkür ederim" dedi.
 
Daha sonra sözü futbolcular alırken, ilk konuşan isim transferin flaş ismi Tolgay oldu. Beşiktaş'ta olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Tolgay, yöneticiler Erdal Torunoğulları ve Ahmet Nur Çebi'ye "Bana güvendiklerini gösterdiler ve karar vermemi kolaylaştırdılar" diye teşekkür etti. Tolgay, Trabzorspor ile yaptığı görüşmeyi ise "Sadece Trabzonspor değil İngiltere'den de teklif aldım. Trabzonspor da en üst düzeyde gelip görüştü. Menajerim de onlarla görüşerek işini yaptı. Ben uzun vadede düşündüğüm takıma imza attım. Babam da benim iyiliğimi düşünerek görüşme yapmıştır. O da benim gibi geleceğimi Beşiktaş'ta görüyor" dedi.
 
Bir başka yeni transfer Milosevic, transfer görüşmelerinde Beşiktaş'ın adını duyduğu anda mutlu olduğunu belirtirken; Opare ise "Burada olmak bir öncelik. Çok mutluyum çünkü Beşiktaş forması giymek herkese nasip olmaz. Bu gururu taşıyorum. Her zaman için Beşiktaş'ta forma giymek istemiştim" diye konuştu.
 
Törende iç transferden de 5 imza vardı. Yönetim ile yaptığı ilk görüşmelerde fiyat farkı nedeniyle sorun yaşayan ama törenden hemen önce imzayı atan Mustafa Pektemek, "3.5 yıldır gururla taşıdığım formayı giymeye devam edeceğim için çok mutluyum" dedi. 
 
Veli Kavlak "Çok mutluyum, nihayet kesinleşti. İnşallah başarılı bir 4 sene daha geçiririz" derken, Cenk "Bundan sonra da yetenek ve tecrübelerimi Beşiktaş adına kullanacağım için çok mutluyum" diye konuştu.
  
Törenin ilginç anlarından biri Ersan Gülüm'ün konuşmasında yaşandı. 3 yöneticinin yer aldığı imza töreninde Ahmet NHur Çebi ve Mete Vardar'a isim verip teşekkür ederken, adını hatırlayamadığı Erdal Torunoğulları'na "Sayın yöneticimize" hitabıyla teşekkür etti. Ersan, yani transferlerle ve sözleşme izatan atınç ile birlikte tatlı bir rekabet yaşayacaklarını da sözlerine ekledi.
 
Atınç Nukan da mutluluğunu "2006'dan altyapıdan geliyorum. Daha uzun yıllar formamı terletmek istiyorum. Bu sene de çok iyi gidiyoruz, umarım şampiyonluk getiririz" sözleriyle dile getirdi.

DHA