Beşiktaş'tan birlik çağrısı

Beşiktaş'tan birlik çağrısı

Beşiktaş Kulübü, derbi maçlara deplasman takımı seyircisinin alınması yönünde çağrı yaptı.

Siyah-beyazlı kulübün internet sitesinden "Beşiktaş'tan tüm spor  kamuoyuna ve yöneticilere tribünlerde birlik çağrısı" başlığıyla yayımlanan  açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı oluşan  birlik ve beraberliğe vurgu yapıldı.
 
"Türkiye farklı siyasi görüşlerden, inanış, kültür ve geleneklerden  insanlarımızla tek yürek oldu. Hep birlikte demokrasisine sahip çıktı. Tarihe ve  dünyaya 'biz birlikteyiz' mesajı verdi." denilen açıklamada, şu ifadelere yer  verildi:
 
"O mesaj taraftarlarda da yankısını buldu. Farklı renklere gönül  verenler, kırmızı beyaz altında tek yürek olup, 'yaşasın demokrasi, darbelere  hayır.' dedi. Şimdi sıra bizde ve Türkiye Futbol Federasyonunda; renklerin  kardeşliği ve birliği statlara yansımalı. Taraftarlar aynı duygularla, hep  birlikte eskiden olduğu gibi omuz omuza maç seyretmeli. Beşiktaş olarak, tüm  ezeli ve ebedi rakiplerimizi Vodafone Arena'da ağırlamaktan onur duyacağımızın  bilinmesini istiyoruz. Beşiktaş ailesi olarak bu çağrımızın diğer kulüpler ve  camiaları tarafından olumlu karşılık bulacağına inanıyoruz."
 
Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un son yıllarda kendi  aralarında yaptığı maçlara deplasman takımı taraftarı güvenlik gerekçesiyle  alınmıyor.