Beşiktaş'ta kriz !

Beşiktaş'ta kriz !

Hatem Ben Arfa mı Jose Sosa mı ?

Siyah beyazlılarda yönetim kurulu ile teknik direktör Biliç, 10 numara transferi konusunda fikir ayrılığına düştü. Yönetim Fransız Hatem Ben Arfa’yı, Hırvat çalıştırıcı ise Jose Sosa’yı istiyor.

Transferin bitmesine sayılı günler kala 10 numara arayışını sürdüren Beşiktaş, iki isim üzerinde yoğunlaştı: Jose Sosa ve Hatem Ben Arfa… Siyah beyazlılar transferin biteceği tarih olan 31 Ağustos Pazartesi akşamına dek bu oyunculardan birini renklerine bağlayacak.

Ancak bu konuda derin bir görüş ayrılığı yaşanıyor.

Teknik direktör Slaven Bilic, Arjantinli Jose Sosa’yı isterken, transfer komitesi Hatem Ben Arfa’da ısrar ediyor.

Arjantin medyası, Ukrayna’nın Metalist Kharkiv Kulübü’nde forma giyen Jose Sosa’nın 4 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Beşiktaş’a satıldığını yazdı. Çıkan haberlerde, 29 yaşındaki orta saha oyuncusu ile 4 yıllık sözleşme imzalanacağı da belirtildi.

Diğer taraftan İngiliz basını, Beşiktaş’ın Newcastle  United’ın Fransız yıldızı Hatem Ben Arfa’nın transferini bitirme aşamasına geldiğini iddia etti. Siyah beyazlı yöneticilerin istediği isim olan 27 yaşındaki Ben Arfa’nın bugün İstanbul’a geleceği de ifade edildi.

İngiliz basını, Hatem Ben Arfa’nın, Demba Ba’nın tavsiyesiyle listeye girdiğini yazdı. Haberde, Ba’nın Newcastle’dan takım arkadaşı olan Ben Arfa konusunda Slaven Bilic’e olumlu bir rapor verdiği belirtildi. 27 yaşındaki futbolcunun da Demba Ba’dan dolayı Beşiktaş’a bir hayli sıcak baktığı ifade edildi.



JOSE SOSA'NIN PERFORMANSI

KULÜP             MAÇ    GOL  ASİST
Metalist Kharkiv     86      19     32
Estudiantes             74      9       9
Bayern Münih         53      2       4
Napoli                    31      1       5
Atletico Madrid      24       -      6


HATEM BEN ARFA’NIN PERFORMANSI

KULÜP                 MAÇ             GOL                 ASİST

Marsilya                    91                    15                    12
Newcastle United      86                    14                    17
Olympique Lyon        78                    9                      8     

Hürriyet