Beşiktaş'ta kale Tolga'nın

Beşiktaş'ta kale Tolga'nın

Şenol Güneş, yarın oynanacak Başakşehir maçında kale ve savunmada kime görev vereceğini belirledi.

Süper  Lig'de 18. haftadaki Mersin İdmanyurdu ve 19. haftadaki Trabzonspor maçları kar  yağışı sebebiyle ertelenen siyah-beyazlı ekip, 20. hafta mücadelesinde  Gaziantepspor'u 4-0 yenerek sezonun ikinci yarısına iyi bir başlangıç  yapmıştı.
 
Ligin 21. haftasında, iç saha müsabakalarını yaptığı  Başakşehir'deki statta Medipol Başakşehir'e konuk olacak Beşiktaş, rakibi  karşısında sahadan galibiyetle ayrılarak şampiyonluk yolunda önemli bir virajı  daha kayıpsız atlatmayı hedefliyor.
 
Ligde 18 maçta 44 puan toplayan  Beşiktaş, 21 karşılaşmada 49 puana ulaşan lider Fenerbahçe'nin 5 puan gerisinde  ikinci sırada yer alıyor. 
 
Savunmada sıkıntı  var
 
Beşiktaş'ta, Medipol Başakşehir maçı öncesi savunmada sıkıntı  yaşanıyor.Süper Lig'de geride kalan hafta Gaziantepspor'la yapılan maçta  sakatlanan Luiz Rhodolfo'nun sezonu kapatmasının ardından Marcelo Guedes'in de  Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan Torku Konyaspor karşılaşmasında kırmızı kart görerek cezalı duruma düşmesiyle siyah-beyazlı ekipte stoper mevkisinde bir tek  Alexis Delgado kaldı.Teknik direktör Şenol Güneş'in, Brezilyalı  futbolcuların yokluğunda lacivert-turunculular karşısında Alexis Delgado'nun  yanında Necip Uysal'a şans vermesi bekleniyor.
 
Öte yandan tecrübeli  teknik adamın, Torku Konyaspor karşısında ilk kez Beşiktaş formasını giyen Ukraynalı file bekçisi Denys Boyko'yu yedek kulübesinde oturtup, kaleyi yine Tolga Zengin'e emanet etmeyi planladığı öğrenildi.
 
Muhtemel  11
 
Beşiktaş'ın, Medipol Başakşehir karşısında sahaya çıkması  beklenen muhtemel 11'i şöyle:
 
Tolga Zengin, Beck, Necip Uysal, Delgado,  İsmail Köybaşı, Hutchinson, Gökhan Töre, Oğuzhan Özyakup, Sosa, Olcay Şahan,  Gomez.
 
Son 16 lig maçının 13'ünü kazandı

 
Beşiktaş,  Süper Lig'de yaptığı son 16 maçın 13'ünü kazandı. Ligde, ilk 2 haftada  birer galibiyet ve yenilgi alan siyah-beyazlı ekip, daha sonraki 16 karşılaşmanın  13'ünde sahadan galibiyetle ayrıldı, diğer müsabakalarda ise 2 beraberlik ve bir  yenilgi aldı. Beşiktaş, söz konusu mücadelelerde fileleri 39 kez  havalandırırken, kalesinde ise 14 gol gördü.
 
Ligde son 5 maç  kazandı
 
Beşiktaş, Süper Lig'de yaptığı son 5 maçtan  galibiyetle ayrıldı. Ligin 13. haftasında sahasında Akhisar Belediyespor'a  2-0 yenildikten sonra arka arkaya aldığı başarılı sonuçlarla dikkati çeken  siyah-beyazlı ekip, söz konusu dönemde Kayserispor ve Galatasaray'ı 2-1,  Osmanlıspor'u 3-2, Torku Konyaspor ve Gaziantepspor'u da 4-0'lık skorlarla  yenerek 15 puan topladı.Beşiktaş ayrıca, lacivert-turunculu ekiple karşı  karşıya geleceği Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda ev sahibi olarak çıktığı 9  maçta 6 galibiyet aldı.
 
Siyah-beyazlı takım, sezonun ilk yarısında rakibiyle oynadığı  karşılaşmayı 2-0 kazanmıştı.- Deplasmanda en başarılı  takımBeşiktaş, Süper Lig'de bu sezon deplasman maçlarında aldığı  başarılı sonuçlarla dikkati çekti.Süper Lig'in geride kalan bölümünde 8  dış saha müsabakasına çıkan siyah-beyazlı ekip, bu karşılaşmalarda 7 galibiyet ve  bir beraberlik elde etti. Topladığı 22 puanla bu alanda, 10 deplasman  maçında 20 puanı hanesine yazdıran Fenerbahçe'nin önünde ligin en iyisi  konumundaki Beşiktaş, bu sezon dış sahada yenilgi yaşamayan tek takım unvanını  elinde bulunduruyor.Siyah-beyazlılar, ligde dış sahadaki son yenilgisini  geride kalan sezonun 33. haftasındaki Galatasaray derbisinde 2-0'lık skorla  almıştı.
 
Gomez formda
 
Beşiktaşlı futbolcu Mario  Gomez, Süper Lig'deki son 5 maçında da gol attı.Ligde sırasıyla  Kayserispor, Galatasaray, Osmanlıspor ve Torku Konyaspor karşılaşmalarında birer  gol kaydeden 30 yaşındaki Alman oyuncu, geride kalan hafta oynanan Gaziantepspor  müsabakasında fileleri 2 kez havalandırdı.
 
Bu sezon ilk gollerini Medipol  Başakşehir filelerine gönderen Gomez, ligde şu ana kadar attığı 15 golle krallık  yarışında zirvede yer alıyor.Siyah-beyazlılarda ayrıca Gökhan Töre, forma  giydiği son 3, Oğuzhan Özyakup ise son 2 lig mücadelesinde gol sevinci  yaşadı.
 
Medipol Başakşehir ikinci yarıda maç kaybetmedi
 
Medipol Başakşehir, Süper Lig'de sezonun ikinci  yarısında maç kaybetmedi.Ligin 18. haftasında deplasmanda Antalyaspor'u  2-1 mağlup eden lacivert-turunculu ekip, 19. haftada Kasımpaşa'yla 1-1, 20.  haftada ise Bursaspor'la 3-3 berabere kaldı.Medipol Başakşehir, ligde iç  sahada yaptığı son 5 maçta 4 galibiyet ve bir beraberlik alırken, evindeki son  yenilgisini 7. haftada Galatasaray'a karşı 2-0'lık skorla aldı.
 
Uğur Uçar cezalı
 

Medipol Başakşehir'de kart cezalısı Uğur Uçar,  Beşiktaş karşısında forma giyemeyecek. Turuncu-lacivertli takımda sakatlığı geçen Yalçın Ayhan ise görev  verilmesi durumunda Beşiktaş karşısında sahadaki yerini alacak.
 
Beşiktaş zorlanıyor
 

Spor Toto Süper Lig'de yarın Medipol Başakşehir ile  karşılaşacak Beşiktaş, rakibine karşı galip gelmekte zorlanıyor.
 
Siyah-beyazlı futbol takımı, eski adıyla İstanbul Büyükşehir  Belediyespor ile yaptığı 17 resmi maçtan sadece 4'ünü kazanabildi. İki ekip arasında 15'i Süper Lig, 2'si de Türkiye Kupası'nda olmak  üzere geride kalan 17 resmi maçtan 4'ünü Medipol Başakşehir, 4'ünü Beşiktaş  kazandı, 9 karşılaşma da berabere sonuçlandı.
 
Taraflar arasındaki son 8 resmi maçtan 6'sı berabere biterken,  rekabette Beşiktaş 20, Medipol Başakşehir ise 19 gol attı.
 
Lig maçları
 
İki ekip Süper Lig'de 15 kez karşılaşırken, Beşiktaş 4, Medipol  Başakşehir 3 galibiyet aldı. Taraflar arasındaki 8 maç da berabere sonuçlandı. Siyah-beyazlıların ligdeki toplam 18 golüne, lacivert-turunculu ekip  16 golle yanıt verdi. Sezonun ilk yarısında yapılan maçı Beşiktaş 2-0 kazandı.
 
Beşiktaş son 10 resmi maçta 2 kez kazanabildi
 
Beşiktaş, galip gelmekte en çok zorlandığı rakibi Medipol Başakşehir  karşısında son 10 resmi maçtan sadece 2'sini kazanabildi.
 
Süper Lig'de 2010-2011 sezonundaki her 2 maçı da yitiren  siyah-beyazlılar, aynı sezon Kayseri'de oynanan Türkiye Kupası finalinde  karşılaştığı rakibine 2-2 biten uzatma bölümü sonrasında penaltı atışlarıyla  üstünlük kurarak, kupayı müzesine götürdü.
 
Beşiktaş, 2011-2012 sezonundaki lig maçlarında rakibiyle BJK İnönü  Stadı'nda 1-1, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ise 2-2 berabere kaldı. 2012-2013  sezonundaki maçlar ise Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 1-1, BJK İnönü Stadı'nda 2-2  bitti. Geçen sezonun ilk yarısında Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan müsabakada Beşiktaş 2-1 galip geldi, ikinci yarıda aynı stattaki maç 0-0 bitti.
 
Bu sezonun ilk yarısında yine Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan  müsabakayı siyah-beyazlılar 2-0 kazandı.
 
Maçlar
 
Beşiktaş ile eski adı İstanbul Büyükşehir Belediyespor olan Medipol  Başakşehir takımları arasında yapılan 15'i lig, 2'si kupa olmak üzere 17 resmi  maçlarında alınan sonuçlar şöyle:
 
2007-2008
Beşiktaş-İBB Spor Süper Lig 0 - 0
İBB Spor-Beşiktaş Süper Lig 2 - 1
 
2008-2009
İBB Spor-Beşiktaş Süper Lig 1 - 1
Beşiktaş-İBB Spor Süper Lig 2 - 1
 
2009-2010
İBB Spor-Beşiktaş Süper Lig 1 - 1
İBB Spor-Beşiktaş Türkiye Kupası 1 - 0
Beşiktaş-İBB Spor Süper Lig 2 - 0
 
2010-2011
Beşiktaş-İBB Spor Süper Lig 0 - 2
İBB Spor-Beşiktaş Süper Lig 2 - 1
Beşiktaş-İBB Spor Türkiye Kupası 2 - 2 (Kayseri'de)
 
2011-2012
Beşiktaş-İBB Spor Süper Lig 1 - 1
İBB Spor-Beşiktaş Süper Lig 2 - 2
 
2012-2013
İBB Spor-Beşiktaş Süper Lig 1 - 1
Beşiktaş-İBB Spor Süper Lig 2 - 2
 
2014-2015
İ.Başakşehir-Beşiktaş Süper Lig 1 - 2
Beşiktaş-İ.Başakşehir Süper Lig 0 - 0
 
2015-2016
Beşiktaş-M.Başakşehir Süper Lig 2 - 0

AA