Beşiktaş'ta hesaplar değişti !

Beşiktaş'ta hesaplar değişti !

Sporting Lizbon'un deplasmanda Lokomotiv Moskova'yı mağlup etmesi, Beşiktaş'ın planlarını değiştirdi.

Skenderbeu’yu yenip, gruptan çıkmanın hesaplarını yapan Şenol Güneş, böylece Sporting maçına yedek ağırlıklı bir kadroyla oynayıp, Galatasaray derbisine zinde bir as takım çıkaracaktı. Ancak turun son karşılaşmaya kalmasıyla Kartal, zor bir kulvarın içine düştü.

Beşiktaş’ta evdeki hesap çarşıya uymadı, Kartal’da UEFA Avrupa Ligi’nde yola devam etme umutları gruptaki son maça kaldı. Skenderbeu karşısında galip geleceklerini bilen teknik direktör Şenol Güneş, Sporting’in Lokomotiv Moskova karşısında kazanacağını hiç düşünmemiş, bir maç önce gruptan çıkmayı garantileyebileceğini düşünmüştü.

Siyah-beyazlılar 5. maçta bir üst tura çıkabilseydi, Güneş, Sporting maçında yedek ağırlıklı bir kadroyu sahaya sürmeyi planlıyordu. Böylece Beşiktaş, Galatasaray derbisine, aslarını dinlendirmiş bir şekilde çıkacak ve şampiyonluk yarışındaki rakibi karşısında elini güçlendirecekti. Ama Şenol Güneş, şimdi iki maçta da benzer bir kadroyla sahaya çıkmak zorunda kalacak.

Sporting ile önem derecesi yüksek bir müsabaka oynayacak olan Kartal, yol yorgunu da olacak. Sırasıyla Akhisar, Kayserispor (D), Sporting (D) ve Galatasaray ile karşılaşacak olan Beşiktaş’ta antrenman programı da çok hassas uygulanacak. Futbolculardan bu süreç içerisinde kendilerine daha iyi bakmalarını isteyen teknik heyetin ne takıma izin vermeyi düşündüğü, ne de zorunlu haller dışında antrenmanları basına açmayı düşünmediği ifade edildi.

Milliyet